Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07 02:10 - Епистокрация - ще помоля Босия за становище
Автор: russofil Категория: Политика   
Прочетен: 182 Коментари: 1 Гласове:
3В последния си пост "ЗА ТЪЛПАТА, КУКЛОВОДИТЕ И САМОЖЕРТВАТА" Босия ме накара отново да се замисля за една идея която ми се върти в главата още от времето когато руските агенти в България, руководени от Андрей Луканов и Александър Лилов, бутнаха мушарето на неграмотния совецки прислужник Тодор Живков и заявиха, че вече сме попаднали в... демокрацията! Алилуя, професор Гиндев!

Преди другарите на Тато да го отстранят от власт в България цареше една порочна система на гласоподаване, резултатите от която се предопределяха като гласоподавателите бяха задължени да гласуват. Тогава нямаше никаква възможност да се противопостави човек на това безобразие, тези които опитаха бяха оплюти и отстранени по най-брутален начин, но поради нашето летаргхично посткомунистическо бездействие тази порочна ситуация продължи под друга форма след 1989 г., когато псевдо-демократичните сили от СДС (разбирай ДС агентурата) бяха поставени в политиката от същите руски агенти начело с офицера от руските тайни служби А. Луканов.

Думата ми е за порочния начин на управление в едно общество обявило се за демократично, което важи не само за псевдо-демократична България но и за развитите демократични държави по света - равното право на глас от гражданите в една държава.

Според демократичния принцип всеки (навършил определена възраст) има право на глас, но резултата от подобна гласоподавателна система си е чист болшевизъм, парализиращото жило на който изпитаха и все още изпитват милиарди жители на планетата.

В развития Запад формата на гласоподаване е подобна, всеки има право на глас, което за съжаление предполага огромна корупция при този процес, борба за интереси на богатите монополни структури, които спонсорират политиците, от които след като бъдат избрани се очаква "бутане на тлъсти контракти под масата" и това не е никаква тайна, това непрекъснато се случва във всяка една развита държа.

Разликата обаче на обществото у нас и в зьападния свят е, че хората имат икономическа независимост, в голяма част, имат също и право да изразяват мнението и да критикуват политици и държавни служители, имат също и несравнимо по-независима законодатела, съдебна и изпълнителна власти отколкото в България, която от диктатурата на Тато попадна в корупционната мрежа на неговите охранници, ДС агентурата и техните доносници. мрежа която е задушила цялата държава и ако не предприемем мерки да я ограничим, тя е на път да унищожи държавата България - като паразитни плевели, които ние иставяме да се саморазпространяват.

Тук не става въпрос за политически предпочитания - комунисти срещу фашисти, седесари срещу бесепари, русофили срещу германофили и т.н. Тази корупционна система в която българския народ е принуден да съществува пречи на всички нас, независимо от политически, религиозни, и т.н. предпочитания. Пречи на народа ни да се развива и да успява, което рефлектира най-вече в по-младото поколение българи - младежи без самочувствие, превърнати от безизходица до нагаждачи и прислужници на местния гербаджийски, депесарски, бесепарски... феодал, младото поколенив се оказа със занемарени образователни/професионални успехи, и т.н. накратко "безлична, пихтиеста маса", а младите са хората които трябва да водят народа ни към просперитет, качество в което аз трудно забелязвам в средите на младите българи.

За демократичните или справедливи, дори комунистически ако щете (според представите на някоя червеношийка) принципи към което едно общество се стреми е писано много, но изпълнението им зависи преди всичко от лидерите които се избират - президенство, правителство, парламент, кметове и др. тези институции се ръководят от определени личности, които са избрани от народа.

Това добре, но лошото е че изботрния процес в случая с България е корумпитран до костния мозък - платени гласове, подменени бюлетини, както и факта, че медиите в у нас се контролират от една и съща банда бивши ДС агенти, от същото това тесто са и "спонсорите" на политическите партии така наречените "бизнесмени" конците на голяма част отъ тях се дърпат от чужбина - ще посоча Марешки и Пеевски, тези двамата са доказани ДС агенти и изпълнява нарежданията си от Москва, последно Марешки по заповед от Кремъл спонсорира френската фашистка Ль Пен. Да не отварям дума за менторите на "политиците" от Атака, ВМРО, ДПС, и лидери от останалите партии които с поведението си ежедневно доказваст, че са агенти на чужди разузнавания.

По същество, демократичния начин за провеждане на избори определено не работи, по-точно няма сила в света която да гарантира, че няма да има нагласени резултати, подкупени гласоподаватели, подменени бюлетини, хакване на избирателни секции, и т.н., а в огромната си част предизборните капмании ни показват, че отново малоумните (които са болшинство във всяко общество) ще ни изберат държавните и политически ръководители, затова аз все по-често се замислям че епистокрацията би била по-добър метод отколкото демокрацията - гласът на по-образованите, по-знаещите хора да се счита за повече от един глас (в зависимост резултатите от тест, да речем максимум от 5 гласа), а тези които не могат да четат, тези които нямат никаква представа за механизмите чрез които може да проработи и просъществува проспериращо общество и т.н. да имат право само на един глас, също като тези които не желаят да бъдат тествани.

Нека престанем с уравновиловката на болшевизма и демокрацията господа и другарки, време е да подадем щавфетата на можещите и знаещите в тази изстрадала наша държава за да ни извадят от тинята в която се давим - ние не дсме равни, какви то и популистки глупости да ви изпишат по недиите или философските книги, в света има водещи и водени, а в България местата на водачите винаги са били попълвани от некадърници, а резултата от управлението им се оказва печален, прочетсте статистиката за българите и останалите европейски народи в ЕС... та изминаха 30 години, човешкия живот не е 300 години за да се оставим на корумпетата които се гаврят с нас.

На кратко, политическата/социална представа за справедливо обществото като цяло се определя чрез тест, без значение дали някой вижда истината в комунизма, фашизма, монархията и т.н., без значение дали някой вижда светлото ни бъдеще с Русия или с Германия, това е без значение. Тестовете да се изградят на принцип, който да позволи да се оцени дали един индивид има реална представа за какво ще гласува или просто е дошъл да си получи лептата от 30 лева, от което страда цяла България, най-вече младото поколение защото ние чрезь бездействието си го набутахме в това българско тресавище.

Не намерих време да формализирам тази идея за нашите условия, но това би било въпрос на редица дискусии межди добре образовани и запознати с принципите на общественото развитие хора, без значение на политическите им и религиозну убеждения. Ако се направи група от заинтересовани хора след няколко месечни дискусиите, смятам ще се достигне до консенсус за начина по който да внедрим епистокрация, защото демократични избирателен принци се провали и нещо повече - аз смятам че той никога не е работил, просто печелившите винаги са успявали да ни убедят, че това е най-добрия начин да си избираме лидерите - спомням си глуповатия поглед на неграмотния руски слуга Тодор Живков, а сега гледам оядения врат на криминални престъпник, сикаджийската мутра Бойко Борисов, както и президентчето по потник Радев, то горкото президентче и сламата между две магарета няма да може да раздели ако не получи указания от Москва, и в тази връзка ви питам: Това ли ви е демократичния лидер Бойко Борисов за когото трети път избираш българино, сравни се сд другите народи в Европа?

И няколко думи за Босия. Както писах и преди този човек намери гражданската доблест да се опълчи сам срещу корупционната система в която живеем за което му благодаря. Той го направи за всички нас които искаме да живеем в по-справедливо общество, но саможертвата на която се е решил няма да промени ситуацията в страната ни. Дали ще уволнят Московски или не преди Босия да умре, това няма никакво значение, защото властниците ни отдавна са доказали, че нямат никакви морални задръжки, нито пък съдбарта на българския народ ги интересува. Те защитават само личните си интереси и на неговото място веднага ще бъде поставен удобен за корумпираната им система изпълнител.

Аз  уважавам решението на Босия за личната си съдба но смятам, че той не трябва да стига до крайност защото вече е постигнал най-важната цел на протеста си - излезе на площада и публично показа на българите, че без да поемат нещата в своите ръце като да се намесят активно и рационално в политическата ни система от която ние всички страдаме вече няколко десетилетия.

Народа ни трябва да се научи да бъде по-критичен и настоятелно да изискваме от държаваната администрация да си изпънява задълженият за които са назначени народа и за което им се плаща, ако не го направим народа ни отива на гибел - решението според мен е въвеждането на епистокрация.

Ще помоля Босия, ако все още чете тук, да даде личното си становище за въвеждане на епистокрацията в България и смята ли, че по този начин имаме шанс да изправим народа си на крака?Гласувай:
3
01. apostapostoloff - Всички седерасти воглаве
24.07 05:46
с Желю Желев е Иван Костов бяха руски мекерета. Такова руско мекере е и Босият. Той е руски агент на присъствие. Активирали са го от Москва сега, когато за пореден път са заповядали на техните слуги в Бълтария да атакуват нелегитимно властта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: russofil
Категория: Други
Прочетен: 46529
Постинги: 162
Коментари: 176
Гласове: 75
Архив
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031