Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2019 02:35 - АМЕРИКАНСКИ РАЗМИСЛИ 2019 - 1
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 820 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 17.01.2019 02:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

           ПОСЛЕДНИТЕ  ПРЕЗИДЕНТСКИ  ИЗБОРИ  В  САЩ -      

НАЙ - СЕРИОЗНИЯТ  УДАР  ВЪРХУ  АМЕРИКА СЛЕД  КРАЯ  НА       

              ВТОРАТА  СВЕТОВНА  ВОЙНА ЩЕ  ПОСТАВЯТ

     НАЧАЛО НА  ОПАСНА  ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ  ПО  СВЕТА

 

   Известно е какви беди натресе на света ВСВ. Едните сполетяха хората веднага след подписването на мирните договори, други бяха заложени подмолно с цел да са налице в Европа условия тя да не може да достигне никога мощта си преди Войната. За тази цел в нея бе заложено противопоставяне между държавите. Благодарение на „творческото” прилагане на принципа „Рзделяй и владей!” от победителите във ВСВ, самоопределили се като добрите в нея, на много страни в Европа се наложи да корогират геополитическия си курс. Така някои станаха зависими в някаква степен, други - напълно от новата суперсила на света. Принципа на европейците бе Америка да ги пази, те да се възстановят от войната. Този принцип се спазваше до скоро. Хората работеха за сраните си, за себе си, беше добре. Но днес ситуацията се промени, защото има вероятност да се наруши едни от подлите замисли на договорите - нарастващата икономическа мощ на Обединена Европа. Това, за което „добрите” съсипаха през ВСВ Германия. Ама не нацяло.

    Че тези истини учебниците по история на „добрите” в тази война да обясняват с лъжи, има доста примери в подкрепа на твърдението ми. Лъжи за случилото се през ВСВ слушаме в речите на държавниците на „добрите” по различни поводи както  в страните с интелектуално ниво примати преди войната и още по-ниско след нея, така и в оралните изяви на кърмчиите на развитите в икономическо отношение страни. Разграничавам се от приравняването на понятието КУЛТУРНИ и ИКОНОМИЧЕСКИ развити страни. Комбинация от тези две понятия е възможна само за много малко страни по света. Опасявам се да поема отговорността да назова някоя от тях. Настоящето „развитие” на света аз възприемам като едно негово експоненциално опростачване. В подкрепа на мислите ми привеждам няколко примера:

   Втората световна война завърши с разпада на Британската империя, чиято столица за около два века бе столица и на света. След края на войната се утвърди новата световна суперсила – САЩ, която реши изхода на европейската война, превърната от британците в световна за да се запазят империята си с всичките негативни последици от това за света, за Европа, за самите британци, че и за България, която те подариха на Сталин. Британската империя, заради която се води войната се разпадна, британците задлъжняха на Америка, загубиха си колониите, без които те се превърнаха в откъснати от гостоприемника паразити и се изродиха в пиянища и кръвосмесени боклуци. От две години техните ръководители, достойни като интелект за тези, които представляват,  затрудняват  с просташките си и нагли претенции делата на ЕС. Причина за наглостта им и усложненията, които причинаха на ЕС  е опростачването на електората им чрез социалните мрежи, дирижирано от путиновите кибергибридни офицери. Така британците се ловнаха на фалшивите новини на профипенисоподметвачите на Путин и направиха такава глупост, която ще се впише в историята на страната им, но вероятно ще доведе и до вътрешно разцепление в страната им, за което загатват и ирландци и шотландци.

    Не обвинявам само Путин, че ги опростачи. Те сами гласуваха на рефереендума, подстрекавани от фалшивите новини на Путин, те сами се направиха за срам пред света, не Путин попълни бюлетините им.  Ако опростачените англичани имаха достатъчно познания, бяха интелигентни а не пиянища, нямаше да допуснат този срам. Два века най-великите на света, сега боклуци, не различаващи дигитус от фалос.  А каква кърмчийка се изявава орално от името на изродениите си поданици! С тази отвратительница не може да се мери дори нашата Елена Йончева.

    Спирам се по-подробно на този факт, защото референдумът за Брекзита бе близък по време с президентските избори в САЩ, които също протекоха по сценарий, дирижран от Путин и завършиха с победа на изгодния нему кандидат. Последствията от тези избори са още по-тежки за американците и за света от референдума на британските пиянища.

    А сега ще допълня нещо - как културните руснаци от една дстрана и Путин от своята гледат на Англия.

    Руските музиканти напускат Русия /не мога да си обясня защо/ и се настаняват в Лондон. Там те придобииват статут на артисти на свободна професия. Давам пример с пианиста Евгений Кисин, световно известен музикант. Той от десекти години живее м Лондон, от където бива канен за гастроли по света. В Лондонския кралски балет има доста руски балерини, същото важи и за музикантите руснаци по симфоничните, оперни и др. оркестри по цяла Англия.

    Путин пък ползва Англия за нещо съвсем разбично от културните руснаци, за база на разузнавачите му, които от тук тръгват по света. Изразявам лично мнение, към тях за мен без всякакво съмнение принадлежи огромният като световен авторитет осетински диригент Валерий Гергиев, съратник на Путин. Това е и причината понякога разузнавачи като Литвиноов, Скрипал и др. да бъдат навестявани от неговии хора и нагощавани с чай с радиоактивен полоний или нашприцвани от флакон за оодеколон с новичок.

   Това го казвам в аванс, защото в САЩ има милиони руснаци и да бъдат нацръкани в страната разузнававачи, захранващи с неообходимата на Службите му информация, било то за манипулиране на избори ил нущо друго е рабоота с ниска степен на трудност.

      Ще завърша първата част на писанието си с нещо, което съм го казвал и друг път:

  Защо се водиха двете световни войни, те ли трасираха пътя, който светът следва днес, това е ясно на хората от моето поколение, които бяхме доста по-различни от тези след нас. За следващите ни това е стара работа, която не ги интересува и това е голяма грешка. Непознаващите пътя, изминат от предците им, на историята, как сме стигнали до тук, води до много лоши последствия. Така хората се връщат назад в развитието си, подлежат на манипулиране, на опростачване от специалзирани популисти, за които това се явява цель жизни. Известно защо. Може ли едно опростачено поколение, празнодумството на което наподобява дръкане на празни лейки да си избере  образовани и почтени хора, които да управляват страната им? Мисля, че не защото те няма от къде да ги намерят и втората причина е, че такива хора опростачените ще изхвърлят като чуждо тяло.  Опростачването е един ужасяващ процес, който се мултиплицира, иска си простащината - неговата жизнена среда, най-големите простаци от която да ВЪЗдига в кумири. Няма да давам за пример мъжа на Деса Мерцедеса.

   Опростачването, което роди популизма и той се превърна в нещо много страшно за света може да доведе до управление на големи страни от опростачени до такава степен, че да върнат света с векове назад. Опастността е реална, вече има такъв знак на признак - Италия, където випопростачените спечелиха изборите на опростамения си народ и управляват страната. След оещаанието бързо да разрешат всички теразрешими въпроси на страната…

   Но този знак на признак го има и в най-силната дъргава насвета в момента, за съжаление.

    Сега ще се „сезирам” само върху Америка след последните президентски избори:

    Каква е ролята на Америка след ВСВ е ясно – ако светът иска да е донякъде добре, трябва да е добре Америка. Ако Америка е зле, свеетът ще е много зле. Това е една максима, която не се нуждае от мотиви в нейна подкрепа. Давам пример с производителите на петрол. Те казват: Америка е в икономически подем, да вдиигаме цените на петрола. Ако Америка не е съвсем добре, те каазват: Да сваляме цените на петрола, за да се съвземе Америка. Най-простите нефтодобивачи съзнават колко важна и за тях е Америка в ролянта си на световна икономическа мощ с валута за международно разплащане. Тези процеси се следят внимателно от страните, притежаващи валутен резерв в долари, защото те могат както да спечеелят, така и да загубят част от спестяванията си, но рискът да загубят в някой момент всичките си спестявания остава. Китай има много трилиони долари валутен резерв в долари, същото важи за Малкото Тигърче /Южна Корея/, за Япония и др. страни.  

    Мафиите по света също обръщат спестяванията си в долари. Твърди се, че руската мафия има в амерканските банки около 4 трилльона долара, от които над 300 млрд. са на Путин. Вероятността да загубят руските мафиоти / пардон, олигарси/ част от тези пари или пък всичките при катаклизъм като война или нагласен банков фалит е реален. Мисля си, ако аз имах 300 млрд. долара в американските банки щях да съм много притеснен, защото евреите са много пекани и не знам какво ще ми извъртят.

    Какъв е авторитетът на Америика пред хората ще дам мнение на мой приятел руснак, изключително интелигентен, наш музикант. Във връзка с ареста на украинските моряци от аншлусчиите на Крим той прокоментира изявление на висш еврокомисар и на говорител на правителството на САЩ. Изразеното мнение на еврокомисара не правеше смисъл. Американците обаче предупрудиха Путин да пусне моряците. Остави ги тия /б. м. ЕС/, важни са американците, прокоментира руснакът.

    Мощта на Америка, не само икономическата, но и воеенната бяха основните причини да развият икономическата си мощ страни като Южна Корея, Китай, Турция и др. Япония не включвам в тоози процес, заащото те са над всички останали страни на Изтока. Щатите бяха причина да се въздигне и мощта на Англия, но вече ги остави, защото не ми се занимава с боклуци. Щатите са причина и за промяна на геополитическата ориентация на Балканите, защото в този чувствителен за Европа регион хората започнаха да се променят в положителна посока. Посочвам желанието за промени и в комунистическа Съббия, където се появи лозунг: Не на сръбската мафия! Само балканистите са запознати със силата на тази мафия, но ето, че вече и сърбите, на които е рзабранено да правят малки мафии, с които България е гъчкана осъзнават този гибелен за страната им факт. Америиканците наложиха своето влияние над страни от Блиизкия Изток, от Средия. Само те могат да удържат Пакистан да не удари Индия, Турция да не удари Гърция, Израел де не тресне айятоласите в Иран, Путин да не удари Балтийските и други държави, които той счита за русняшки и др.

     Но ето, че се появи нещо неочаквано - тенденция, която архитектите на договорите след ВСВ, вградени в основата на новия световен ред по онова време не са могли да предвидят – опростачването на хората с новите оръжия - социалните мрежи. Това е дейност, явяваща се усъвърщенствана опция на някогашната с център ГПУ. Благодарение на традициите на някогашното управление, в основата на което бе лъжата и насилието, в последните наколко години се появи модерното поколение на ГПУ - нетовите кибервойници на Путин, което изпълнява широк спектър от задачи, най-масовата от които е измсляне на фалшиви новини, дезионформация и пропаганда, с които да се разколебае вярата на хората, в определени страни, да се създава хаос, напрежение в тях, недоверие във всичко и всички. Подалите са на това влияние на кибервойниците на Центъра навлизат в режим на опростачване и чрез пулбикациите си в нета сами се превръщат в активни неплатени опростачватели. Сега няма да говоря за кибергибриниците специализирани да хакват системи на банки, на учреждения, идиоти – на хронометрите на пистите на последните зимни олимпийски игри, на компютрите на автомобилите, които управляват процесите им по време на път, да навлизат в компютрите във военни центове, в атомни централи и много много други подобни.  

    Интересно е и друго, с кибергибридни атака се занимават и северокорейците. Напомням за хакерската атака срещу Сони. С това се занимават и венецуелците, напомням за изборите в Каталуня. Напомням и за киберскандала между Холандия и руски хакери, които бяха изгонени от страната. Изпратените в Холандия руски хакери скаха да фалшифициират данните за сваления индонезийски самоолет и протоколите за отровата срещу Скрипал.

    И Китай се занимава с такива работи, но които ще са му от полза - да събира икономическа и др. информация, а не за да се намесва в избори,  да причинява хаирсузлуци или да се бабании колко е велик.

    Споменах за референдума в Антлия, предизвикан от кибергибридициите на Путин. Сега ще говоря за последните президентски избори в Щатите, също завършили така, както е изгодно за Путин - с избирането на неподходящ за Америка нов президент.

    Американците - далеч от Европа, могъщи - едва ли са подозирали каква беля могат да им сторят кибергибридниците на Путин. В Щатите има много русняци, голяма част от тях инфилтрирани от ФСБ и ГРУ. Те са предоставяли вероятно информацията на кибергибридните офицери от Центъра, разработващи сценария на кибератаката по време на президентските избории в САЩ. Тяхната дейност е подобна на  разузнавачите от Н/аблюданелен/ П/ункт/ на артилеристи, стрелящи по тяхна команда от закрита огнева позиция по обекти, които не виждат. Други руски хакери са прониикнали в личните данни на важните за изборите личности и публикуваха преди и по време на изборите фалшиви данни за истински лица, разколебавайки избирателите на Хилари Клинтън. Леле божке, каква мошеничка била тая, това бяха посланията на кибергибридниците. Усилията бяха насочени в определени щати с голяма тежест на гласаа, където един глас в тях е равен на 18 в щатите с диваци, както са ги водили някога, напр. Калифорния. Резултатът: Хилари Клинтън с 3000000 гласа повече, победител Тръмп. Човекът, удобен за Путин, защото не става за президент, който е манипулируем, който не може да взема държавнически решения, защото е необразован, но пък сто качества има, за да принизява ролята на Америка по света, да всява нестабилност в целия свят, защото самата Америка е нестаблина с такъв кърмция. Споменавам едно име – Мария Бутина, отдавна внедрена в Америка, „работила” все с републиканци. Такива като Бутина Путин е внедрил тук хиляди. Сега прокурор Милър приключва следствието, като няколко сътрудника на Тръмп вече са си признали що са вършили и ги чакат дълги години затвор. След като уволнят Тръмп – ако тоз сценарий се изпълни - нищо чудно и той да се окаже сред тях.

 

    Белята обаче, която направи Путин на Америка засяга целия свят. Не изключвам и вината на американците, които се ловнаха на тази негова подметната към тях простащина. Вината, ако за такава могат да бъдат обвинени те е, че вместо да бъдат информирани културни хора, които могат да мислят, да преценяват, те са се опростачили. Простаците са почвата, върху която обилни плодове дава путинзЪма, а жътвата се прибира от новите полиитически партии на популистите. Техен връх в Европа е националпопулистката партия на етническия циганин Орбан. И Италия влезе в тази игра, ще има ядове и с нея ЕС след тези с английските пиянища.

   Как се отрази намесата на Путин в изборите в САЩ и как този нежелан от мнозинството американци президент раздели нацията и  предизвика срив на доверието на страните по света към най-великата държава и разрастваща се нестабилност по света?

   Досегашният световен ред се крепеше на могъществото на Америка като икономика и военна сила. Още с влизането в страната им това се усеща. Аз имах възможността да видя придвижване на американски морски флот до брега на океана между Лос Анжелес и Сан Диего. И изведнаж тези опори, на които се крепеше стабилността в света взеха да стават непредвидими, да се клатят. Имаше някои дела за оправяне, подценени от предишния президент като кражбата на интелектуална собственост на Америка от Китай, изнасянето на работни места извън Щатите, отношенията с Иран и Куба, които бяха във вреда за САЩ. Това градивно в политиката му бе съпътствано от провали на Тръмп при вземането на военни решения от него вместо от компетентите по казусите специалисти, а също и във вътрешен план в стремежа му да разкрие рабоотни места за американците в Америка, вместо фабриките на САЩ да се местят по други държави. Привеждам за пример Детроит, но ии добавям, че предлогенията на Тръмп не правят смисъл, те са закъснели.  Атака срещу него предизвика и замисълът му да премахне медицинските застраховки „Подаръкът на Обама”. Лошото за Тръмп е, че хората му нямат доверие по две направления – първо, той човек на Путин ли е и второ, може ли той да вземе мъдро решение като президент в която и да било област. Доверие му нямат и министрите му, защото той не се консултира с тях, специалистите в определени сектори, споменах военния, а сам взема решения, които не правят смисъл. Поради тази причина министрите му напускат, идват нови, които след това изтъкват лични или здравословни причини, напускат и те постовете си. Такова нещо – да не може президентът да си попълни кабинета е за вписване в книгата на Гинес. Тръмп няма одобрението на демократиите по принцип, които имат мнозинство в Конгреса. За да стигне нещо за утвърждаване в Сената, то тябва да мине през Контреса. Там демократите могат да стопират всичко, излизащо като идея на президента. Ще прибавя и лично мнение, и са прави.

    Всеки казус при настоящия президент предизвиква спорове, а така не се върши работа. Ето пример за един такъв спор след който Тръмп излезе, наруга демократите, а лицето му бе червено като биен гъз:

    Тръмп иска да строи бетонна ограда по границата с Мексико, защото от там минавала 90% от дрогата за Америка, както и огромен имигрантски поток от Латинска Америка към САЩ от неграмотни хора, които не са полезни за страната. За страната – да, но за включване в работата им на черно, те са особено търсени. Ето нов повод за сблъсък на интереси. Демократите го упрекват, че той иска докато е президент да възложи това строителство на неговите синове, роднини, имащи строителни фирми, с което да ги направи богати и за следващите поколения. Тръмп отстъпи, сега иска по-евтина стена -  долу от бетон, горе от стомана. Демократите пак не се съгласяват, той  в отговор блокира бюджета на страната. Така страната сама се вкарва в криза, без да я атакуува Путин с неотразимите си ракети, защото всичките бюджетни организации са в неплатен отпуск, което причинява много големи бели и неудобства. Давам пример с националните паркове, в които има редки дървесни и животински видове, скали, дялани някога от инките с релитиозна цел, които могат да бъдат натоварени на камиони и изчезнати от парковете и резерватите. Вече има случаи на убити хора по тези места от разбойници латиноси и др. Никаква отстъпка не е възможна за сега, конфликтът ескалира. В резултат на него страда Америка, страдат оставените без заплати държавни служители, нанасят се щети на съхраненото от векове богатство на страната, националните паркове са се обърнали на тоалетни. От Конгреса, но май и от Сената искат отмяна на това вето на президента, за да вземат те решение съгласно Конституцията, Тръмп плаши с извънредно положение, което да му разреши той да командва еднолиично, като за оградата щял да вземе пари от военния бюджет. Повтарям, без най-могъщите си ракети на света Путин направи американците на маймуни с неговата кибергибридна атака…

    С това се заниимават американците, което се отразява лошо на страната, но за някои това статукво е златна мина. Както за производителите на жилетки във Франция сега - никога такъв оборот на жилетки не е имало. Чувствайки се несигурни в утрешния ден, американците купуват, за да намалеят спестяванията им ако стане нещо, което налива пари в държавата, която може да ги инвестира. Това намалява и вътрешния дълг, който е фантастичен като стойност, на американцине не им пеука от този факт, известно защо. Ще пиша специалин постинг за колите, кото те купуват, но те в последните две години купуват всичко – жилища, мебели, електрическа и газова техника, електроника. Това е добре за държавата, но е лош признак. Когато нещо изглежда много добре, не е на добре, гласи една наша поговорка от Радомирско.

    Грешна е политиката на Тръмп спрямо Европа, което за сега засилва агресивно-рекетьорска политика на Путин към нея, но не всичко зависи от Тръмп. Американската конституция е непроменяна много години за разлика от руската, която се променя всеки път ако Путин или някой като него трябва отново да остане на власт. Америиканците търсят алтернативна политика в Европа, приоритет на която ще са Полша, Балтийските страни, Швеция, Норвегия, страните покрй Черно море и тези на Балканите. Американците са стъпили здраво в Косово, порадии което всичките лакардии на Вучич не правят смисъл. Казусът там е както при палестинците, които за да победят Израел първо трябва да победят САЩ. Без всякакво мое съмнение събитията в Сърбия са свързани с пояса, който америиканците опасаха от Балтйско до Черно море, защото ЕС се оказа лабав.  Сърбия остава за сега единствената страна на Балканите, още не изкъшкала Путин от нея, но и това се задава на хоризанта, защото бедността ги пресира – има ли комунизъм, парите свършват…

   По отношение на Турция Тръмп няма вина - турската политика винаги е била подла. Това не важи за турците, едни от най-работливите и честни хора в Европа. Турция е тази сила днес благодарение на геостратегическото си положение. Поради него американците я направиха първостепенна военна сила и доставиха на страната модерни технологии. В комбинация със здравия ген на турците, страната напредна, но бирнджиите й както мушицата, устремена към светлината,  навлизат в пламъка на свещта. Сценарият е ясив – нов военен праврат.

   Оттеглянето на Тръмп от Сирия предизвика оставката на военния министър на САЩ, който много добре знае какви ще са позитивите за Русия от това, а у американците остава убеждението, че Тръмп дарява на Путин влияние във важна зона на света, което ще донесе нова нестабилност подобна на тази в Афганистан. Трябва да има нещо, казват те. Да няма Тръмп нищо против Асад да остане на власт няма друго обяснение освен обвързаност с Путин, не капитулация, защото ако Щатите се намесят там за часове ще издухат всички въздуси под налягене от Сирия, най-първи от които са манафите от Иран.

    Друго съмнение върху Тръмп пада от предложенията му, повтаряни до безсъзнание, да се премахнат санкциите срещу Русия за Крим. По това той прилича на циганина Виктор Орбан, без всякакво съмнение продукт на някогашното КГБ. Защо ли Тръмп мисли по същия начин, като /вероятно/ разработения в съветские централи някога Орбан?

    Управляващите в САЩ също нямат доверие на ози президент. Привежда се факта, че при срещите си с Путиин той не кани журналисти. Какво са си говорили знаят само преводачите им.

    Освен по лнията „руска връзка” Тръмп бива притискан и по други линии - неговият бизнес и този на роднините му, чакащи да получат държавната поръчка да строят новата китайска стена, отделяща САЩ и Мексико. Аз съм на мнение, че от тази стена, дълга към 4000 км. няма да има никаква полза. Под нея мексиканите ще направят тунели – такива има и сега - и всичко ще продължи както си е било. Причините трябва да се премахнат за този поток, а не да се строи стена. По тази линия – лични интереси - Тръмп е много зле и ако падне от поста си.  Вероятно ще има съдебни дела с лош край за него, поводите са доста.

   Спорът да остава ли Тръмп президент или да го уволнят отдавна се е пренесъл сред хората, разделя ги. Това противостоене не е никак добро за тях, защото енергията им се прахоосма за глупости, а разделеният народ е признак и на нестабиилна държава. За Тръмп са гласували тукашните избиратели, за които като качество ако нарпавя сравнение с България ще включа към електората му сем. Баневи, бизнесмена Гергов Г/ЖА Техноимпекс, политолота Райчев, номинииран като носач на приза на Америика „Най-красив мъж на света за 2017 г.” и други като тях, а като техни подкрепники, оранизирани от тях, за да се избере нужния им човек е желязната гвардия електоратници, състояща се от ромове, пиянища, безделници, престъпници. Против Тръмп са гласували демократите, които отнесени към нашите избиратели отговарят на тези, които са повече или по-малко образвани и интелигентни, наясно с избора, който правят.

    Има ли връзка изборът на Тръмп с кибергибридните атака на Путин никой не поставя като въпро, защото е излишно - това е ясно на всички, може би не съвсем на Тръмп, коъйто със сигурност не е знаел напълно как са били разработвани от профиофицерите кибергибридници роднините му.  Спорът между хората, който се води не говори никак добре за интелекта и морала на част от американците. Привържениците на Тръмп казват, че Путин, притиснат заради Украйняа нямял друг избор, освен да прави мръсоти на Америка за да си отмъсти, дава се за пример тургането на Тръмп за президент на Америка. Това било отмъщението на Путин за гдето американците са се месили в делата на Украйна, придадена към Путин, а с това само той да решава какво да се случва на страната. Като се месят американците в чужди работи, хак ви им сега тоя президент.

   Това е мисъл на хора без морал, без ценностна система, аз ги преценявам като пазарни боклуци. Щом Америка няма да продаде на Русия някакав стока заради санкциитеу значи ще загуби, това е тяхната мярка, вероятно са сметнали и загубата в долари.  Да знаят тия простачета нещо за случилото са на Украйна от 300 години насам, за голодомора? Те обаче имат мотиви защо са гласували за Тръмп – аз харесвам Путин, е техният могив. При продългжаване на разговора в тази посока те прецизрат мотива си като казват: Просто Путин ми харесва. Живели цял живот в Щатите, не видели и не узнали нищо за света, ограничени само от бизвеса си, обикновено някакав работа, не допринасяща с нищо за интелектуалното им развитие – това са хората, които се поддадоха на кибератаките на Путин, на фалшивите му новини когато трябва и където трябва. Простачета като нашия прославен евродепутат Джамбазки, най-явяваният по медиите наш интелектуалник от ЕП.  

   Тази нагласа на хората, докарана до това съвършенство - да не мислят, защото нямат акъл - свидетелсвува за  опростачването на хората и тук, подобно на английските пиянища, които си докараха толкова били, отразяващи се и на ЕС. Ето по какъв начин Путин натресе  неполезен човек за президент на най-великата страна, опростачвайки подлежащите на това хора, за да бъдат манипулируеми от неговите фалшиви новини, дезинформация и пропаганда. Зад тази упешна победоносна битка на Путин стоят вероятно много хиляди бойци от тихия фронт руснаци в Америка, които уподобих на войници от НП, които командват артилерийско поделение.  Няма да е пресилена, ако кажа, че тези хора ми дрънчат като празни лейки. Става въпрос за мислене, каквото вероятно са имали приматите, слезли от дърветата и награбили тояги, сега прерастнали в нов вид, маймуни с ракети. Тези хора обаче не са безобидни,защото опростачените търсят средата си, простащината. Простащината си основа и партия, в която новите партийни членове са популстите. Тези партии набират мощ, а начело на опростачените застава най-опростаченият. Така тези опростачени по линията на нета, от живота около тях или самоопростачили се могат дса върнат света векове назад. Защото на такива заговорииш ли им за култура се хващат за кобура. Като агресивност на подобен тип примати изтъквам увереността, че Тръмп ще бъде избран и на следващите избори - той вече има подкрепники, поддержники и съратники навсякъде в управленето напстраната, включително и сред висшите съдии, които тук са много силни. При нас пък се кукловодят от задкулисието, това е лично мое мнение.

От две години някоолко висши съдии напуснаха постовете си поради старост. Тръмп е турнал на тяхно място негови хора. Както в Унгария, Чехия и Полша - най-пострадалите от комунизма - Путин има свои агенти на руля, по подоен на тях начим действа и Тръмп. Лошите хора си приличат поразително, дори да не са се виждали никота. Истинанита обаче е тази, че Тръмп си плете кошницата и за следващите избори. Това е комунистическо мислене - да се обградиш със свои хора, както Путин с Медедев, нашият презиидент с г/жа Пиги. И при такъв казус има предвиден изход според американскат конституция, но все с разправии ли ще с занимават американците? Губят те, епицентърът от трусовете им се разпространява по целия свят. Аз ли да им кажа, какво трябва да направят?

    Путин не може дирекно да контролира Тръмп, но в избора на лице, неподходящо за преидент на страната, той е отново безпогрешен. Едва ли може да се намери нещо друго за прездент на страната, което не само да не допринася с нищо за нея, а да предизвиква разцепление между хората, което прездизвиква хаос в страната, негов излаз е безизходността в бюджеетните организации, които не получават за сега държавни пари. Още един източник на напрежение.  Подобно нещо у нас пак по заказ на Путин – хаос, недовелие във всеци и всичко, разцепление - се отитва да прави мъжо на Деса Мерцедеса, но успехът му е виден от делата му – върнал всичките предложени 13 законопроекнта на нотариата, както той нарича Народното събрание, от тях на 12 му отговориха с високо вдигнати следни пръстове. А с оралните си изяви по телевизията той стана за смях на всички, но с едно две изключения като г/жа Техноимпекс, която след всяка негова орала изява вика: Осанна!

    Това вътрешно полжене в най-важната държава в света, което е нестабилно и непредвидимо и поради това както казах, води до същото – нестабилност и непредведимост в отношенията между отделните държави по света. Държавите-пимати, символ на агресията вече се озъбват и ръмжат към тези, от които иска да отнемат територии или да поставят начело в тях свои изме/т/кяри.

 

    Следващите години – в по-кратък срок нямада стане, Америка ще обучи киберспециалисти, които да се борят с киберпрестъплениата на офецерите на Путин, пагубни за страната им и дестабилизиращи света.  Тази могъща страна ще намери пари за специалсти в тази област, на Путин ще остане опцията да плаща по някоя рубла за троловете си  в социалните мрежи, които няма да му помогнат, а парите за зплати на тиберофицерите му може и да секнат, защото много паднаха цените на петрола.  Едва ли някой е предполагал, че кибергибриднииците на Путин могат така да навредят на страните без за воюват срещу тях. Негови жертви станаха Англия, чието изродено населене, пило от соковете на колоните си векове, сега, без тях, се е изродили и нито може да мисли, нито да се възпроизвежда. На идиот с бутилка в ръката лесно се набива фикс идея в главата. Правилно е преценил Путиин, като е планирал да ги изпързяла с брекзита.  Същото нещо се случи на италианците, където мяфията е силна както в Русия и където опростачването на необразовените хора, особено в южната част страната е голямо. Ог опростачване страда и Авствия, опростачените от путиновите кибергилридници сега са се развъртяли във Фрнция, в която Путин дава кредити на вдъхновитеката на гаменчетата, Льо Пен. Тя се глАси за евродепутат подобно нашия Боолен Ледиров, когото Путин иска да въздигне, премествайки ги от нашия парламент в европейския. За нас не казвам, защото освен кибергибридната война, срещу нас директно воюват за опростачването на нацията мъжът на Деса Мерцедеса, г/жа Техноимпекс, а също и тоя, дето Слави го наричаше Болен Лидеров, но и самият Слави, опростачвател български от 20 години.

   Не след дълго на кибергибридниците на Путин, които опростачват

хората по света и им хакват туй и онуй не само ще се сложи край, но ще им извъртят същите номера. Ако в момента махнат Тръмп и дойде президент демократ, туй, което стори Путин на Америка ще му го изкарат през носа. Същото ще сторят и англичаните, като се освободят от путиновия куркапан, наречен Брекзит.Лошото винаги се връща към отпровителя си…

 

   В заключение искам да изкажа мнението си, че опростачването е нещо страшно, защото то има реалната възможност в страните, където опростачените са повече от неподалите се на оппростачване да върне социално икономическият им строй с векове назад. Такива комуниисти имаше в Камбоджа, такива – последователи на Андропов -  имаше в ИДИЛ, които сега с малко по-цивилозаван начин на прилагане на същите идеи в сбърканите им мозъци се проявяват във Франция и по другии държави, като целта на активиирането от популистите на агресивните опростачени е връщането на тоталиитарно-приматските режими на власт по недемократиичен начин.

    Виждайки какво става в България, опитите да стане същото при съседите ни, къде по-успешно, къде ударили на камък, какво става по Европа ии в Америка, аз съм много обезпокоен. Не ракетите на Путин, дето той ги няма, а пуска клипове с компютърна анимация, да се ловват на тях опростачените от нго, не военно-космическите му самолети ще върнат света назад, няма как. Това ще сторят добилите мощ опростачени. За разлика от нетово опрастачените и като тяхно попълнение в борбата има и такива, родили се опростачени. Те са основният прицел на кибергбридните офицери на Путин, на тях те разчитат да бунят света. Новият интернационал….

   Да докарат идиотите по разни начини хората до състоянието да не мислят,  това е новата опастност над света, която може да се стовари върху него и да се появят нови подобни на радикалните ислямисти, които искаха да върнат техния обествен строй от времето на халифата.  Някога комунисти, днес радикани ислямисти, утре откровени опростачени – това са вирусите, които заплашват всички страни и народи поради глобализацията на света. Щом САЩ станаха жертва на кибервойната на Путин срещу тях, довела ги до състояние да приличат на боксьор в състояние на гроги, а също Англия, пак ще спомена и Италия, има и още доста страни като тях, в които посланията на кибергибридните офицери на Путиин намериха почва, какво остава на другите страни...

     И накрая две добри думи за Путин. Той с кибергибридните си войски майката разгони на държавите, считащи себе си недосегаеми. Удари ги с новото си хирпероръжие, простотията. Но да се заразиш с простотия е въпрос на личен избор това е възможно само ако имаш подадине към нея. Тези, които допуснаха заразата са си виновни сами. Путин ги подтикна към това и онова, но решението да отиде един човек да гласува на избори си го взема той, не отива Путин.

   Наблегнах на нетово опростчените, но напомням и вората група оппостачени, самоопростачилите се. Срещу тях лек няма открит…

 

    И накрая нещо смешно от тукашния парк Хънтигтън:

 

    Едно семейство руснаци – примати на квадрат, високошумници, със страхотно самочувствие, облечени като крезове – се разхожда в парка, чува се съветска реч на далеч от тях. Накарах компанията ми да мълчи и когато се разминавахме аз казах на едни от нас на висок глас:

-         Иван, у Путина новая ракета. Он смог с ней весь Лос Анжелес

уничтожить.

    Само това. Ефектът бе като под дърво с пеещи птици да пляснеш с ръце. Настана гробно мълчание, все едно никой няма. Кой ги знае тия за контраразузнавачи ли ни взеха, за подметвачи или що, но че се изплашиха бе за мене неоспорим факт. До разминаването с нас бяха крясъци, после последва тишина.

               image

     На тази това мое селфи не показвам от къде идваме, а накъде сме тръгнали...

 





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12185206
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031