Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2019 21:19 - Гените на българския народ
Автор: russofil Категория: История   
Прочетен: 1843 Коментари: 9 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди около месец публикуваха поредното генетично изследване за българския народ, статията ще намерите тук: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/687384v3.full

Резултатите показват генетично сходство на днешните българи с населението на Европейските степи (скито-сармати) от преди Голямата Европейска Миграция, като българите носят най-високата кавказка компонента от останалите народи на Балканите. Ще отбележа, че днешния кавказки народи като арменците са пришълци и са се настанили или са били настанени по политически причини в древните български земи по източното крайбрежие на Черно море.

Генетично днешните българи стоят значително далеч от древното балканско население (минойци, траки, македони, илирийци и древни гърци), като авторите твърдят, че тракийската компонента в народа ни не е навлезла директно при контакт с траките, а косвено чрез контакта на българите с някои от славянски племена на Балканите. Ще уточня, че българите на Аспарух (завладял римската провинция Мизия) и Кубер (завладял провинция Македония) безмилостно са избутвали стотици хиляди славянските поселници на югоизток, извън пределите на постоянно разширяващата се Българска Империя на Балканите за сметка на прогресивно свиващата се Източно Римска Империя.

Авторите установяват, че българското население при Аспарух е генетично свързано със скито-сарматското население (по изследвани тленни останки от ранното средновековие) владяло огромни територии в Европейските степи, днес присвоени от руснаците (фино-угрите) - това също е една от целите на руската пропаганда днес да твърди, че древните българи били местни траки а не са скито-сармати, докато Руската Академия на Науките продължава да настоява смешната си хипотеза, че Велика България на Кубрат не била държава, а "скупщина от тюркски номади". Забалежете административният център на Велика България се е намирал на Кримски Полуостров, който руските мародери на Путин окупираха през 2014 г. и цивилизованият свят включително ЕС от тогава държи Русия в изолационната камера за агресивни полуидиоти.

В статията се твърди за сармато-алански гени на българите, като ще уточня, че аланите са едно от многобройните племена описвани в ранните исторически свидетелства като скити, също както и масагетите, които са племена от същата иранска (скито-сарматска) група. Избягването на думата "скити", които са били господарите на степите и са владели цялата европейска територия на днешна Русия ми се струва малко странна.

Авторите дебело подчертават, като посочват и заключения от други генетични изследвания, че както Аспаруховите така и днешните българите нямат тюркски гени, нито пък има генетични следи от някаква миграция на българите от Алтай, Пакистан, Афганистан и подобни измислици които все още лежат в центъра на тюркската хипотеза целта на която е да клейми, че хуните са били тюркски народ.

Ще посоча една историчека клопка в която авторите на този доклад са попаднали: Повлияни от отдавна отхвърлената тюркска хипотеза за произхода на хуните (тюрки и монголи) те решили да направят генетично сравнение на българите за сходство със останки от обитател на Сибир през Желязната ера и разбира се са установили, че нямаме никаква връзка с този сибиряк. За сведение на читателите ще посоча, че преди повече от 100 години водещи специалисти по Голямата Европейска Миграция са правили масови археологични изследвания из степите с цел да докажат миграция на Хуните от Далечния изток, като всичките им опити са се провалили. Думата "хуни" се появява и се налага в първите векове на Новата ера, чрез която римските летописци назовават конгломерата от скито-сарматски племена които създават Хунската Империя. Едва след смъртта на Атила (Велики) Хунски през 452 г. от н.е. думата българи се използува за назоваване на атилановите хуни.

Има още няколко неточни родови определения и исторически неверни предположения допуснати от авторите на този научен доклад, но посоката е вярна, дедите на българите са описани от Херодот като многобройните арийско-ирански племена, скито-сарматите а повечето от аланите са били част от този велик хунски народ, днес наричан българи. Неминуемо генетиката ще измие наслоените от руските агенти Българската Академия на Науките фалшификати за тюркски, славянски, македонски, тракийски и т.н. лъжи по отношение на нашия народ.

====================== отправя няколко заключителни бележки:
Не бях влизал тук от месеци и се оказа се, че този форум продължава да гъмжи от тракедонистки тролчета. Ако сте посещавали македонистки сайтове по социалните мрежи ще разберете, че по подобие на македониста, който се счита за биологичен наследник на Аце (Александер Велики) Македонецот, така и тракедонеца се счита за наследник на измисления омиров герой Ахил, не приемат историческите факти, а генетиката я отхвърлят като наука. Тракедонците упорито наблягат на етимологичната еквалибристика поради лиоса на научни доказателства в други сфери, но за разлика от своите македонистки събратя все още не са започнали да издикат грандиозни паметници на тракийските царе, без да се срамят от факта, че траките са били достолепни мекерета в рамките на чужди империи - Персийска, Македонска, Римска след което безследно изчезват като самостойна биологична маса от лицето на земята.

Всъщност македонизма се появява като острие на имперските интереси на Руската империя за разчленяване на България, като Съветската Империя чрез разбойническата организация Коминтерн издава указ през 1934 г. с който поставя задачата на балканските комунисти да създават "македонски народ".И не само това, Коминтерна решава да се разчлени населението на България на македонци, тракийци, помаци и добруджанци. С македонците успяха, сега напъват тракедонците, чрез руското разузнаване правителството на Гърция започна да пише за "помашки народ" и "помашки език", апо Родопите върлуват башибозуците от ДПС, Атака и "патриотите" на руските нахуйници Ахмет Доган, Волен Сидеров и Каракачанов, в резултат българските мюсюлмани там плахо започнаха да помахват на "освободителят Путин" и да милеят за Тамръшка республика, а българското правителство се прави, че не чуват за тези сепаратистки течения.

Тракедонизма е сепаратиско течение, създадено с антибългарска политическа цел и спонсорирано от Руската империя и ако българското правителство не вземе крути мерки да го спре, при сгоден момент то ще причини трагичните последствия подобни на македонизацията на българското население на югозапад от течението на река Струма и до разкъсване и окончателно погиване на България като държава.

Чета скорошни публикациии в "история" и гледам старите тракедонистки троли на на денонощна стража. Не мога да не отбележа, че врачанската жрица Миленитка нагмезди на първична страничка виртуалното си тракедонско светилище в блога, иде нещо като заместител на руското мекере мияча на чини Павката Серафимов (Спароток). Измислените герои Ромул и Реми установила Миленитка били българи тя справедливо подала официална заявка към новото италианско правителство да осъвремени учебниците по история и да посочат българкия произход на тези измислени древни герои.

С удивление чета, че альошковеца Андорейчо (най-после намерил пари да си плати и му издали ДНК тапия от iGENEA за наследник на тракийския гладиатор Спартакус. Честито майничке!) е започнал да обслужва олтарчето на Врачанската жрица, а тя му поставила трудната задача да намери точно в коя географска точка се намира тази пуста Атлантида дето древните българи били основали. Понеже задачката на Андорейчо няма никак да е лесна той помолил тракедонския си съратник великия алхимик Леончо, да му помага. Днес и двамата забелязвам жадно облизват ли облизват олтарчето на тракедонската жрица Миленитка, но вместо лимони тез хайвани нагъват лайм, за да им грапавеят езиците, като на древните траки когато поркат виното без цедка.

Не виждам тракедонеците Диданов, служител в храма на тракийската жрица баба Оши, не виждам и тракедонеца Щапаров (младши), изглежда гадателската мощ на Врачанската врачка го е въвела в етимологичен транс и търси прословутата Атлантида, родината на древните българи, т.е. траки, т.е. готи, т.е. гети, т.е. масагети, т.е. славяни, и т.н.

Неведоми са пътищата на етимологичните еквалибристи в блога, но нека се върнем към научни стати за гените на българския народ. Преди време бях публикувал изследване от 2004 г. за генетичното съдържание на древнотракийски гени в съвременното население на Южна Европа (което тракедонците в блога масово отбелязаха с мълчание и с много минуси) и за кратко ще ви посоча само процентите: Населението в Италия има най-високо съдържание на древни тракийско гени, около 8 %, следват албанците с около 7 %, след това населението в Гърция около 5 %, а най-ниско процентно съдържание на тракийски гени се съдържа в населението на Румъния около 4%, а в България още по-масло.

Генетичните сравнения показват, че съвременното европейско население е налследило около 3% от гените си от ниандерталците, но ще разочаровам тракедонците в блога дори да заложат на неандерталските си гени пак ще изостанат от днешните гърци. В борбата си за балканско автохонство днешните гърци, тези наследници на албански катунари от средните векове, преди няколко години по намерена долна челюст от прачовек намерена на територията на днешна Гърция наименуваха човекоподобна маймуна "Гръкопитек", а гръкопитека е значително по автохонен балканец от неандерталеца.

Всъщност мисля, че зъб от същата тази маймуна бяха намерени около Нова Загора, така че тракедонците могат с основание да настояват примата да се нарича "Тракопитек", защото челюстта посочва къде маймуната е умряла, а зъбът дори да не е млечен посочва от къде маймуната се е пръкнала и живяла, а това определено е било в сърцевината на одрисите траки и съм сигурен, че етимологично врачанската жрица Миленитка с помощта на Щапаров (младши) ще могат да докажат връзката на тракопитека с езика на българите, Ромул и Рем включая, определено и с езика на атлантите. :)

и една сантиментална отбивка: Бий швейцарския келт Гришо, покажи му че си тракийски гладиатор от Одриското царство!



Гласувай:
3



1. radostinalassa - Ти си пряк потомък на хоминида, от...
03.09.2019 21:28
който са намерили зъб.
цитирай
2. krumbelosvet - Четох до "руските мародери"
04.09.2019 07:37
Няма история там, където има ПАРТИЕН БЯС.
Заслужаваш, russofil-е, турска обида.
цитирай
3. radostinalassa - Русите били финоугри
04.09.2019 19:10
krumbelosvet написа:
Няма история там, където има ПАРТИЕН БЯС.
Заслужаваш, russofil-е, турска обида.

Това е некомпетентно, на практика политическо четиво.
цитирай
4. dobrodan - За населението ни съм съгласен,
04.09.2019 22:42
Обаче... Шефчетата... дори и от Суварската династия точно като източните хуни са си били пратюрки... Неприятно е, да. Никой не е виновен, така се е случило. Просто констатирам.
цитирай
5. leonleonovpom2 - "българите на Аспарух (за...
04.09.2019 23:43
"българите на Аспарух (завладял римската провинция Мизия) и Кубер (завладял провинция Македония) безмилостно са избутвали стотици хиляди славянските поселници на югоизток, извън пределите на постоянно разширяващата се Българска Империя на Балканите за сметка на прогресивно свиващата се Източно Римска Империя."--цитат от постинга!

Това как си го представяш реално? Хем да си в съюз с някого, хем да му раздаваш ритници?
Служил ли си в армията, дори като редник?И, ако си служил случайно, следователно си си губил времето там
Как си я представяш тази война на два фронта , от една страна стесняваш границите на ИРИ, отдруга избутваш славяните-къде? В морето ли?
А, на юго-изток Ще рече ...към Цариград? Интересно! Като коментар!

А относно генетичните изследвания, вярвам на проф. Карамели и на резултатите от Швейцария
Според тях сме европейци, а и сме най близки с ...италианците Не с арменците!
Ние нито лъжем като арменците, нито генетично имаме дълъг нос като тях!
Къде виждаш прилика с тях изобщо?
А с италианци мога да ти посоча много прилики, защото познавам италианци и от близо! Не от публикации

Откъде ги вадиш тези уйдурми за произхода ни?
цитирай
6. dobrodan - Вярвай ми, в старите книги пише
05.09.2019 00:32
практически същото нещо... Така и не я изчете оная книжка от първия ми постинг :), нямаше да се чудиш сега защо така. На мен лично генетиката ми върши работа колкото да определя расите:), не повече:). Ако пък знаеш какво излиза от Наримана... Майчице! е работата...
цитирай
7. radostinalassa - Аз съм слушала професора
07.09.2019 15:02
Той твърди, че всичко , което мърда от запад до изток са били българи. Позовава се на 3 книги. И е прав, най - многобройният народ не може да изчезне.
цитирай
8. shtaparov - Стига ни подвежда с изтъркания "тракедонизъм"!
14.09.2019 16:20
dobrodan написа:
Обаче... Шефчетата... дори и от Суварската династия точно като източните хуни са си били пратюрки... Неприятно е, да. Никой не е виновен, така се е случило. Просто констатирам.

Добър ден- защо намесваш Хуните,като НИЩО не знаеш за тях? Днес науката се развива бързо и дори да прочетеш целия Манчен Хелфен в оригинал,пак няма да знаеш повече от мен!

А ти Кире къде искаш да ме виждаш- начело на опозицията срещу теб? Това няма да стане- постоянно си имам важни занимания,нямам време за дреболии като тази да преборвам лично заблудите на всеки но не съм видял нито едно доказателство,че ти си прав а аз не съм- нито едно (Н-И-Т-О Е-Д-Н-О) !!! Забелязвам ти заблудите от раз,ще отнеме години да ги преодолееш- има си държава за това,нека тя те превъзпитава че народът чака да му кажем истински неща- не иска повече заблуди и лъжи!
цитирай
9. dobrodan - A, аз имам къде да си чета :), имам си и
18.09.2019 13:25
глава на раменете и шапка не нося от казармата насам:), така че...
Не е ново с едно име да бъдат назовани различни народи, особено ако имат общ произход, нали? Белите хуни не са тюрки, източните обаче вече почти са били такива:).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: russofil
Категория: Други
Прочетен: 154390
Постинги: 199
Коментари: 390
Гласове: 275
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930