Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09 13:16 - Обвинеявам тракедониста Get в предателство, да се намеси прокуратурата!
Автор: russofil Категория: История   
Прочетен: 579 Коментари: 4 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В предния пост не случайно запитах Get дали счита Херодот за историк и той отговори положително и ето какво следва от това:

Определен като "баща на историята" Херодот ни е оставил прекрасно описание за похода на персийската армия при Цирус (Cyrus the Great) срещу иранските масагети (Massagetae) които са населявали земите до Аралско море. Битката при която персийската армия е разбита от масагетите и Цирус загубва главата си се е състояла до брега на река Сър Даря през декември 530 преди новата ера.

Херодот ни предоставя още една интересна история за поход на персите при Дарий I 513 преди новата ера срещу скитите населявали северните брегове на Черно море. Към персийската армия се присъединява целият балкански башибозук: гърци, македонци и траки, включително и любимите гети на блогърчето Get, на които персите са ударили малко кютек докато ги убедят да се присъединят към персийската армия и тези балкански хайвани са нападнали съседите си по северните брегове на Дунав и Черно море, иранските скити.

И точно тук се състои разковничето на най-гнусната лъжата на коминтерновския тракедонизъм, етимологичните манипулации на невежи историчари които смятат, че тракийските гети (Getae) и иранските масагети (Massagetae) са едно и също племе, понеже защото виждате ли "getae" се съдържа думата Massa-getae... да обачер между двата персийски похода на Cyrus срещу иранските масагети (населяващи земите на иазток от Каспийско море в Азия) и похода на Darius срещу иранските скити (населяващи земите около северните брегове на Черно море в Европа) са изминали едва 17н (седемнадесет!) години.

Така че ще запитам тракедонеца блогър Get, по какъв начин народа на иранските масагети се е придвижил от Каспийско море до Добруджа само за 17 години за да твърдиш, че тракийското племе гети били иранските масагети, като разстоянието е близо 5,000 киломертра?

В този случай в съдебната практика се използува термина "I rest my case."

=================================================================
за любознателните читатели в путинския клозет блог.бг ще допълня с още няколко любопитни факта.

Етимологичните идиотизми на тракедонистите ги карат да твърдят, че готите били всъщност тракийските гети поради прилика в имената, но ако се доверим на тази глупост ще трябва да се пренапише историята на цяла Западна Европа, а досега не съм чел никой реномиран западен историк да си рискува кариетата като твърди подобна глупост, само тракедончетата в България пълнят форумите с подобна помия, но те не са виновни, виновни са тези исторически невежи бъклгарски читатели които им се доверяват и се смятат за наследници на древните траки.

Специално за тракедонистката майничка didanov, който все още не ми е отговорил защо съгражданите му са издигнали паметник на Филип Македонецот пред руското консулство в Пловдив след като се смятат за наследници на траките. Драги ми Didanov, Херодот отрича че Троянската война изобщо се е състояла и я определя като плод на творческото въобръжение на поета Омир. На теб много ти се иска да си наследник на Ахил, но е време да осъзнаеш, че той е измислен герой, също като Спайдърмен, Батмен или като ВикторКрум от Хари Потър.

Херодот описва също и прогонването на кимерийците от иранските скити при миграцията им по бреговете на Черно море, видял е следи от техните гробове останали малко преди и бягството на оцелелите кимерийци на юг към Мала Азия през Кавказките планини, епизод който Кирил Милчев вероятно ще отрече като исторически достоверно свидетелство и няма да е поървият, съвременната гръцка пропагандна машина яростно отрича Херодот поради това, че той хладнокръвно показва от кои чужди народи поета Омир е пооткраднал религиозни ритуали за да създаде басните познати днес като "гръцка митология".

Get, предполагам че си попрочел нещо от Томпсън и си му се предоверил понеже изобщо не ти харесва идеята хуните да са дедите на българите, защото той ги е описал като "диваци и варвари" и по негов сценарий е направен първият холивудски фил за Атила и хуните, а за съжаление точно тази версия е набита в главите на простолюдието а ти си му повярвал.

Get, ти шикалкавиш за Халфен защото той посочва редица древни летописци които уеднаквяват българите с хуните (скито-сарматите), не ти харесва и заключенията на Генчо Ценов за това, че българите са хуни (скити), коетосамият Златарски в по-късните години започва също да твърди. Въпреки че работите на Ценов ги ползувате като библия на тракедонизма, на вас ви харесваш единствено частта в която той прави грешното предположение, че хуните (скитите) са траки.

Get, ти умишлено избегна да споменеш Рънциман, защото той още в предговора на книгата си заявява, че българите са хуни и най-вече отхвърляш резултатите от генетичните тестове, които показват, че българите имат най-ниски примеси от тракиойскио гени в сравнение с всички останали балкански народи и т.н.

Get, ти и твоите тракедонистки другарчета обичате да се въртите около приликите в имената, но ако действително си чел Ото Халфен, който като лингвист е владеел латински, гръцки, китайски езици и е чел древните източници без да му е бил необходим преводач, като историк е раборил като професор в един от най-реномираните университети в света, а като археолог е работил в Москва и е участвал в редица разкопки из степите, та същият този Халфен заявява, че много исторически хипотези са пропадали в тресавището на етимологията, любимото блато в което тракедонистите обичате да се навъртате.

ПП: Тракедонизма както и македонизма нямат нищо общо с иторическата обективност и са жалки манипулации, политическо оръжие използувано от Русия и Комунистическия интернационал за да разчлени българския народа на македонци, тракийци, добруджанци и помаци, факт който блогърчето Get умишлено отказа да коментира.

Tракедонистите сa чиста проба балкански сепаратисти, преследвайки мръсните стратегически цели на руския империализъм и като такива българската прокуратурата е крайно време да се самосезира, защото целта на Русия е да добават новите балкански държави, Република Тракия за тракийците и Тамръшка Република за помаците до Република Македония на македонците, а българите които са застанали под знамената на тракедонизма според конституцията на НАТО-вска България са национални предатели, също както русофилите и македонистите у нас.Гласувай:
1
21. leonleonovpom2 - Говориш смехории....
07.09 17:41
Гет, шпионин на руския империализъм ли го беше нарекъл? Нали са комунисти руснаците?
Имам един въпрос
Кои са готонес? Къде живеят, в нашите земи ли?
Гетите населяват Северна България тези ,които се преселват отвъд Дунав се именуват даки
Готите, ако се има предвид готоните, което е смешно," наводняват" точно Северна България малко след смъртта на Каракала Има сведения,че гетите сега се ннаричат готи От сериозни автори
Ами представяш ли си по времето на Каракала някой да спомене пред него или в писмо да напише гети Ще му струва главата, гарантирано! И са намерили решение от гети - готи
Никакви преселения от слабо населената Северна Полша Това е глупост, както със славяните от Померания
Всъщност, защо не кажеш кой си!?
По каква причина криеш името си?
Приемам право на мнение, не е задължително да съм прав, нормално е да се сбърка! Но не приемам мнение ,съпроводено с обиди, анонимно!
Може и да не ми отговаряш
Но не е приятно анонимно да те маскарят
Излез смело с името си
Името е най- скъпото нещо на човека, чува първо него,не е причина за срам, че да го крие!
Не ,че не се досещаме, кой се крие зад изброените имена от Щапаров!
Не подценявай интелигентността на другите!
цитирай
2. didanov - привет словоблюд
08.09 00:34
идея си нямам да съм си говорил с теб но стила ти ми напомня на един блогър само не си спомням кой.
конкретно към темата: посочи ми КЪДЕ в своите истории "Херодот отрича че Троянската война изобщо се е състояла и я определя като плод на творческото въобръжение на поета Омир. "
Брех оказва се че древните са имали супер голямо въображение, че да се хванат на "въдицата" на Омир за войната. Добре, че си ти да ни отвориш очите. Айде пока
цитирай
3. get - - Кирчо, Кириле ... под вънкашност (име) нова - и със съдържание СТАРО :))) - Какво желаеш да ... ?
16.09 12:33
russofil написа:

Get, ти и твоите тракедонистки другарчета обичате да се въртите около приликите в имената, но ако действително си чел Ото Халфен, който като лингвист е владеел латински, гръцки, китайски езици и е чел древните източници без да му е бил необходим преводач, като историк е раборил като професор в един от най-реномираните университети в света, а като археолог е работил в Москва и е участвал в редица разкопки из степите, та същият този Халфен заявява, че много исторически хипотези са пропадали в тресавището на етимологията, любимото блато в което тракедонистите обичате да се навъртате.


... доказвам ОТНОВО - та това вече СМЕ СИ ГО КАЗВАЛИ ... та казвали?

Първо: "За тресавището на етимологията"?
- Та нали ЛЮБИМИЯТ ТИ МЕНХЕН-ХЕЛФЕН ... ползва "етимологичното тресавище" ЗА ДА ДОКАЖЕ ... Че?
1. Посочените в ПТОЛЕМЕЕВАТА КАРТА от 1-2-ри) векове >>дума: ХУНИ<<!> Е НЕКОРЕКТНА (?)... ЗАЩОТО ПРИ ЕДНО ТАКОВА И-З-П-И-С-В-А-Н-Е - както е по Птолемей "кХУНИ" ... като прави ЕДНИ МОРФОЛОГИЧНО-синтактатични "САЛТО-МОРТАЛЕТА" ... изкарва(?), думата:
- КХуни, по правилата на латинският правопис - следвало да се четЕ ... "Чуни"?!
2.
- Австрийското еврейче Ото Менхен-Хелфен ОТИВА по покана от другарчетата си, В СССР - защото е ОТЯВЛЕН КОМУНИСТ ... това НЕ ГО ЛИ ЗНАЕШ ... и то - СЪВСЕМ НЕ ДА ИЗУЧАВА "ХУНИТЕ" - защото работи в ТУВА - там ХУНИ//МАСАГЕТИ - Е НЯМАЛО !?

Второ:
- Вече посочих ДВАМА АВТОРИ - ТВЪРДЯЩИ за НЕ САМО СИНОНИМНОСТ В ИМЕНА но и ... 2) ЕДНОРОДСТВЕНОСТ/едно-племенност - между ХУНИ и МАСАГЕТИ - тоест още известни, като: САРМАТИ ... които според теб СА КАКВИ ? ...
... а списъка с СКИТИ-САРМАТИ-ХУНИ-ГЕТИ ... МОГА ДА ПРОДЪЛЖА С ОЩЕ ... СВЕДЕНИЯ и от други АВТОРИ - а ти - ще Можеш ли ?!

Трето - казваш?
russofil написа:

Въпреки, че работите на Ценов ги ползувате като библия на тракедонизма, на вас ви харесва единствено частта в която той прави грешното предположение, че хуните (скитите) са траки.

- Кире Милчев, НЕ НИЕ ТРАКЕДОНИСТИТЕ :))) ползваме ГАНЧО ЦЕНОВ и-з-б-и-р-а-т-е-л-н-о ... А ТИ САМИЯТ го правиш ... като отделно, препечатваш от проруската историческа АБРАКАДАБРА, на уруспията-ПРОСЪВЕТСКА ... още й "про-скифска"(казано по руски - Защото, нали - "Русите са "скитите" :)))) ХЕЛФЕН ? ... но инак ИГНОРИРАШ СВЕДЕНИЯ ОТ АНТИЧНОСТ - Защо?
- Защото, ОЩЕ В 1-ви век ДВАМА автори: СТРАБОН и Д. ХРИЗОСТУМ - твърдят: ГЕТИТЕ СА САРМАТИ ... и, че те, МАЛО-ГЕТИТЕ СА РОДСТВЕНИ и на "ТРАКИ"(те)!

П.П.
За всяко ЕДНО МОЕ ТВЪРДЕНИЕ - МОГА ДА ПОСОЧА И ЦИТАТ ОТ АНТИЧЕН АВТОР ... а ти?
А ти ми повтаряш ПАПАГАЛСТВАЙКИ - Хелфеновите инсинуации(лъжи) с претенции за НАУЧНОСТ - като дори НЕ >>го<< ЦИТИРАШ и КОРЕКТНО?

- Отделно мЕ цитираш/твърдиш НЕКОРЕКТНО - ЧЕ СЪМ НАПИСАЛ?
russofil написа:
за да твърдиш, че тракийското племе гети били иранските масагети ...


- КИРИЛЕ, с инсинуации НАУЧЕН ДИСПУТ НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ - а Е СРАМ ЗА ПОЛЗВАЩИЯТ ГО?

- КИРИЛЕ - Гети ... точната е *Gw(o/e)t_ , (като изписване-звучене) се явява протокоренова, от която идват ИМЕНАТА НА МНОГО ... скитски(сарматски) НАРОДИ ... Един от тух Е ОБИТАВАЛ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕНА - когато Херодот е писал ИЗ-(Д/т)ИРВАНЕТО!
- ЗА НЕРАЗБРАЛИТЕ? Това Е СМИСЪЛА в името(на "гръчцката дума") на/за "ИС-ТОРИЯ"-та ... КАТО КАТЕГОРИЧНО(!) ... НЕ Е ГРЪЦКО, като произход и орфография/правопис !?

- Та именно ПРИ един от ТЕЗИ НАРОДИ на "гаутите"/ГОТО-ГЕТИТЕ ... е родил СВЕТЕЦА - който в последствие и обожествен и СТАВА ИЗВЕСТЕН - като БУДА! ... Кога СТАВА ТОВА ... Казват още в ШЕСТИ ВЕК ПРЕДИ НОВА ЕРА?!
- А прилагателните, които съпровождат името на СВЕТЕЦА-БОГ - със светско ИМЕ принц СИДХАРТА ... са звучали: ГАУТАМА БУДА(още и "сака-суни"=скитски син !) ... което на СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ ... СЕ превежда дори ... и означава ... ?
- "Будител на ГОТИТЕ" ... както виждаме, със съвсем малко ФОНЕТИЧНО отклонение, от КОЕТО, северно-индийските ГОТО-ГЕТИ са се самоназовавали С БЛИЗКОТО: ГАУТИ (и те ли са С ПРОИЗХОД "скандинавски-ГОТИ" - а Кириле ? :)))) ...
... А ТОВА ГОТО-ГЕТИ-ГАУТА - СЛЕДВА ДА ПОЯСНЯ, ЧЕ ... идва да каже ГОВЕДари/КРАВАРИ(по точното БИКари) ... А на север от ИРАН - тези ПОДОБНИ НА ИНДИЙСКИТЕ "гаутски-народи" са наричани "ТУР-анци" ... то ПЪК идващо, от КАЗВАТ, "тракийска" протокоренова: "ТУР" ... идваща да ОЗНАЧИ - НАИМЕНОВАНИЕ НА ДИВИЯТ-ПРАРОДИТЕЛ ... на питомните ГОВЕДА - ТУРа ?

-А на "гръцки" синономната/дума-ЗАМЕСТИТЕЛ (казват) - произлязла от "тракийската" (синонимна на ТУР) "ВОЛинтос" ... а тя ПЪК, се среща И Е ПЪРВАТА СЪСТАВНА ДУМА ... в името на БУЛ/ВОЛ ... плюс ... "иранската" дума-прилагателно ЗА ЗАНЯТИЕ-ПРИНАДЛЕЖНОСТ ... Гур(още)Гар ... да продължавам ли с ОЩЕ ОБЯСНЕНИЯ И ИЗВОРОВИ ФАКТИ ... от "блатото" на ЕТИМОЛОГИЯТА ... като КАКЪВ ЩЕ ДА Е БИЛ ПРОИЗХОДА и НАИМЕНОВАНИЕТО НА НАРОДА "Б(у/о/ъ)Л/ВОЛ-ГАРИ" ? :))) !
... докъде ЩЕ ДА Е БИЛО РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА РОДСТВЕНО НЕМУ НАСЕЛЕНИЕ ... с занятие а от там и етноним: ВОЛО(г)ВАРИ?
цитирай
4. shtaparov - ГЕТ е добър и разбран човек- затова ...
08.10 15:00
ГЕТ е добър и разбран човек- затова не е нужно да го хулиш Кириле,за да не бъдеш и ти хулен. А единосъщието на Готите и Гетите е записано още в древността от самите очевидци- има дори германска дума,която го потвърждава: фамилното име ГЬОТЕ се изписва на немски като GOETHE което сочи,че в старо време това име се е произнасяло ту като GOTE,ту като GETE.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: russofil
Категория: Други
Прочетен: 48055
Постинги: 163
Коментари: 178
Гласове: 75
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930