Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09 17:25 - Д-р Генчо Ценов: българите са хуни, а хуните са скити
Автор: russofil Категория: История   
Прочетен: 1028 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ценов е неуспорим български патриот който в началото на 20-ти век се опълчва на опитите на пан-тюркистите да си присвоят хунския период на българския народ, като оборва руските маши Иричек и Златарски, които по това време са били основните проводници на руската политика за фалшифициране българската история. Иричек издава "История на България", а Златарски като главатар на БАН набутва неговите лъжи в образователната ни система.

В началото на книгата си "Кроватова България" Генчо Ценов заявява следното: "Аз обаче установих, че българската държава е основана от хуни, но хуните не са били азиатци, а скити, които още по времето на Херодот са живеели край Дунава. Името хуни се споменава в Дакия още през II в. след Христа. В четвърти и пети век хуните имали голяма държава в Панония и Дакия чак до р. Днепър. Понеже за славяните се казваше, че те едва в началото на VI век били дошли отнякъде си до Дунава, то от това излиза, че хуните са живеели преди славяните покрай Дунав. Тъй, че не може да се казва, че хуни били дошли при славяни, а обратно, трябва да се казва, че славяни са дошли при хуни. От тези хуни произлезли Куврат и синът му Аспарух. Така че, кажем ли, че българите са хуни, трябва да кажем, че те са стари крайдунавски заселници и че са били голям народ, а не малка ордица. С това аз опровергах и тезата на Кръстьович, че българите под името хуни, били дошли едва през 679 година до Дунав."

Д-р Ценов още преди 100 години защитава тезата, че българите произлизат от европейските хуни, а хуните са иранските скити, твърдение което в последствие се доказва от археологическите проучвания проведени в степите и Централна Европа. През последното десетилетие учени от ЕС и САЩ проведоха мащабни генетични изследвания на населението в Европа, като единствено БЮРМ отказа да участва в тях, а причината е ясна - днешните македонци носят гените на българите, факт който се доказа при изследване на населението в Южна Македония, както и в последвалото генетично изследвани в БЮРМ, което не даде широка гластност на резултатите - генетично мекедонците са българи.

По проведени сравнителни генетични тестове от австралийски специалисти се доказва, че българите от всички европейски народи стоят най-близо до древните скити, а преди няколко години се проведоха сравнителни генетични изследвания (румънски специалисти) по останки в гробове на древни траки  които показаха, че днешното албанско население има най-висок процент древнотракийско генетично наследство, около 6,3%, следват днешните гърци с около 5,8%, a румънците и българите са с най-ниско съдържание на тракийски гени от днешното насделение на Балканите, едва около 4%. (вижте резултатите тук http://russofil.blog.bg/photos/185473/original/dnk_traki.jpg заключенията от изследването се приемат от български специалисти, но умишлено не се пропагандират)

Тракедонизма се разтръби най-вече по време на диктаторските режими на Чаушеску в Румъния и руския прислужник Тодор Живков у нас, а правешката принцеса Людмила Живкова насочи огромната част от парите за археология и история не по българско направление, а по древно тракийско защото тракедонизма е залегнал в програмата на Комунистическия интернационал още през 1934 г. заедно с македонизма и помакизма. Дясната ръка на тракедонистката Людмила Живкова беще КГБ агента Александър Фол, като за хищническите методи които са използували за фалшифициране българската история свидетелства ДС агента Божидар Димитров, вече покойник. В телевизионно предаване той заяви, че като студент са ги карали да посещават архиологически разкопки на средновековни български гробове и да подхвърлят тракийски артифакти се цел находката да бъде определена като "тракийска", а не "българска".

Резултатите от македонизма са показателни - днес в БЮРМ тези българи които се смятат за буългари са малко, мнозинството там се считат или за наследници на Александер Македонецот или за така наречените "македонски славяни" след проваления опит на Русия на Санстефанското споразумение от 1878 г. да заграби българските земи на Балканите, след 1980 г. руската пропаганда започва да разпространява етнически карти, където доското обозначените "българи" в географската област Македония биват заменени с руския фалшификат "македонски славяни".

Д-г Генчо Ценов за съжаление се е впуснал в бясната по това време шувинистична надпревара на Балканите за "автохонството" или "кой бил по-пръв заселник на полуострова". Днешното население в Гърция (които са предимно албански мигранти по време на Отоманската империя и прогонени от българите на Асопарух и Кубер славянски бегълци) няма никаква връзка с древните гърци, които са изчезнали от полуострова преди около 2000 години, факт който водещи антрополози доказват още през средата на 19-ти век, но за да изяви териториялни претенции към България гръцките политици тръбят из цяла Европа, че били налседници на древните гърци и Балканите им се полагат. За да се противопостави на гръцките политици, Ценов жертва научната си кариера и започва да пише небивалици за това, че траките били хуни и скити, използува и художественото творчество на Омир, намесва Ахил, мирмидонците и т.н. като древни български герои и... историческата обективност се плъзна по плоскостта на балканския шувинизъм, което коства научната кариера на българския патриот Цонев.

Тук ще прочетете редица блогъри, които селективно пробутват на наивния любител на българска историята пасажи от творчеството на Генчо Ценов, но той е писал преди век и не е разполагал нито с резултатите на археологични изследвания проведени десетилетия след неговата смърт, нито пък е предполагал че ще се появи наука като генетиката която може с удивителна точност да проследи и потвърди произхода на съвременните обитатели на планетата не само през исторически описаните периоди но и миграциите им в Австралия, Азия, Европа и Америка много преди това.

ПП: Докато резултатите от генетичните тестове се приемат като доказателство при правораздаването в развитите държави, то редица исторически шмекери като тракедонисткото блогърче shtaparov отхвърля тази наука, понеже отхвърля неговите комични етимологични локумджийства. Преди разпространителя на руска тракедонистка пропаганда sparotok пробутваше не читателите фалшиви надписи и ги пробутваше като доказателства за "тракйска азбука", като за да маскира фалшификата на плочките всички букви бяха дебело надраскани с креда, което е органичен материал и затруднява датирането на надписите, но идиота беше уличен и руските му ментори се отказаха да създават "древно" тракийска писменост.

Ще дойде време и тракедониста Щапаров да приеме генетиката за обективна наука, но дотогава чрез етимологичните си гимнастики ще успява да влияе на исторически невежи като get, barin (на този и географията му куца), алхимичето leonleonovpom2, bojil който твърди че мразел руската пропаганда но е върл проводник заветите на Коминтерна и любител на тракедонистката Людмила Живкова

Тракедонстки юроди като майничките didanov и anderoj, които се считат за преки наследници на измисления омиров герой Ахил, но категорично отказват да отговорят на моето многократно запитване защо в Пловдив, столицата на днешния тракедонисткия сепаратизъм в България, гдето гордо стърчи огромен монумент на совецкия окупатор Альоша с шмайзера, са издигнали на невероятно дълги винкели статуята на най-големия душманин на траките, нашественика и окупатор на тракийските земи Филип Македонецот?



Гласувай:
2
0



1. haralanov - Има ли значение дали българите сме хуни, татари, скити или цигани?
05.09 19:55
Има ли значение дали ние българите сме хуни, татари, скити, авари или кумани?
цитирай
2. radostinalassa - О боже, какъв ужас
05.09 20:26
Циганите са смес между негри и жълти. И знаете ли колко са умни ? Достигат умственото развитие на 7 - годишно бяло дете. Това ли искаме? Метисизация?
Д -р Ганчо Ценов е изчел много документи във Ватиканската библиотека, затова му вярвам.
цитирай
3. radostinalassa - А какво прави Сорос ?
05.09 22:11
Променя учебниците по история, премахва класици от литературата, вкарва американски произведения, като че ли имаме нещо общо с Америка. С нея не сме имали обща история, но с Русия да. Обща история, генетика, език, богове . Обясни ми тия неща.
цитирай
4. radostinalassa - Защо не ми отговаряш, сложния
05.09 22:40
Нямаш общ поглед към процесите в света, а си се взрял само в руските евреи. Там те са по - малко, отколкото на запад от .... ти.
цитирай
5. get - - Русофиле - по пристрастност и насоченост на мисленето докарваш ми МНОГО НА КИРИЛ МИЛЧЕВ ... да ви кажа нещо ?
06.09 11:09
russofil написа:

Тракедонизма се разтръби най-вече по време на диктаторските режими на Чаушеску в Румъния и руския прислужник Тодор Живков у нас, а правешката принцеса Людмила Живкова насочи огромната част от парите за археология и история не по българско направление, а по древно тракийско защото тракедонизма е залегнал в програмата на Комунистическия интернационал още през 1934 г. заедно с македонизма и помакизма. Дясната ръка на тракедонистката Людмила Живкова беще
КГБ агента Александър Фол, като за хищническите методи които са използували за фалшифициране българската история свидетелства ДС агента Божидар Димитров, вече покойник. В телевизионно предаване той заяви, че като студент са ги карали да посещават архиологически разкопки на средновековни български гробове и да подхвърлят тракийски артифакти се цел находката да бъде определена като "тракийска", а не "българска".


1-во
Ганчо Ценов, не е ГЕНЕТИК А ИСТОРИК - факт! ... но той и ...
2-ро
... АВТОРИТЕТА НА КОЙТО СЕ ПОЗОВАВАТЕ, при "разгромяването" на "тракедонистката" теория ... доцент д-р Явор Шопов - не е НИТО ИСТОРИК, НИТО БИОЛОГ-ГЕНЕТИК ... а просто ядрен физик?
3-то
Един НАРОД НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ЕДИНСТВЕНО И САМО по наследственият материал, по ГЕНА на "баба му" ГЕНА//ЖЕНА :))) ... а и по езика, културата и ред още ПРИЗНАЦИ?
4-то
Вашият АРГУМЕНТ: "Българите НЕ СА ТРАКИ" - почива ЕДИНСТВЕНО И САМО на ... частно изследване на РУМЪНЦИТЕ ... ?
5-то
... а имаме иседвания ПО СЪЩИЯТ ВЪПРОС - разминаващи се с ТЕЗИ ОТ РУМЪНСКИТЕ - които ТВЪРДЯТ ОБРАТНОТО - Кое да приемем за меродавно?
6-то
Твърдите: ЗА ТРАКЕДОНИЗМА СА ВИНОВНИ ... Коминтерна, Фол и други ... КАТО ПРОПУСКАТЕ - да "се сетите", че още от времена на Василий Трети - ПОСЛЕ "IV-ти" и Екатерина Велика(вижте СИМВОЛИКАТА В ИЗОБРАЖЕНИЯТА на "Трона на Иван Грозни", върху който е седяла Екатерина II, при интронизацията и за императрица ВСЕ-РАССИЙСКА ... и всичко ще ви стане ясно ?) ... РЕАЛНО ЗАПОЧВА "СКИТИЦИЗМА" и доказване ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПРОИЗХОД на ВЕЛИКО-РУСКИТЕ(МОСКОВЦИ) И "правото" им да ВЛАДЕЯТ ЗЕМИ, които исторически НИКОГА НЕ СА ПОПАДАЛИ В "МОСКОВСКОТО ЦАРСТВО - Това известно ли ви е?
6-то
През 2012 г. излязоха предварителни КОМЕНТАРнИ(частни публикаци) ВЪВ ВРЪЗКА: С проведеното ГЕНЕТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА РУСКА НАЦИЯ или "НАРОД" ... кавичките ги слагам НЕ СЛУЧАЙНО - ТЪЙ КАТО ТАКОВА РЕАЛНО ИСТОРИЧЕСКО ОБРАЗУВАНИЕ - Н-Я-М-А ... ЗАЩОТО?
а)
ГРУПАТА НА "ИЗТОЧНИТЕ СЛАВЯНИ" е ИЗОБРЕТЕНА ОТ НЕПОЧТЕННИ РУСКИ ИСТОРИЦИ - за да могат да докажат ИСТОРИЧЕСКАТА ФИКЦИЯ ... или Теория за "триединния РУСКИ НАРОД" - тоест Белоруси-Маборуси + Велико-руси В ИСТОРИЧЕСКОТО СИ МИНАЛО са ЕДИН НАРОД разделил се в последствие на ТРИ?
б)
- Но от генетичните а и езиковедски изследвания, БЕЛОРУСИТЕ ... СЪВСЕМ не са ИЗТОЧНИ "братя славяни" на руситемосковци!) ... а са ГЕНЕТИЧНИ БЛИЗНАЦИ ... НА "ЗАПАДНИТЕ" СЛАВЯНИ - тоест на ПОЛЯЦИ и словени!
в)
от излезлите ДАННИ ЗА ГЕНЕТИЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ НА РУСКИЯТ "НАРОД", в частта му за така известните в стари времена, като МОСКОВИТИ а сега ВЕЛИКО-РУСИ ... се установява - междувпрочем сам прочетете в ЦИТАТ(а?):
" Российские ученые завершили и готовят к публикации первое масштабное исследование генофонда русского народа. Обнародование результатов может иметь непредсказуемые последствия для России и мирового порядка» – так сенсационно начинается публикация на эту тему в российском издании «Власть». А сенсация действительно получилась невероятная – оказались ложными многие мифы о русской национальности. В том числе выяснилось, что генетически русские – вовсе не «восточные славяне», а финны.
...
Так, оказалось, что русские – это никакие не «восточные славяне», а финны. Кстати, эти исследования в пух и прах разгромили пресловутый миф о «восточных славянах» – о том, что якобы белорусы, украинцы и русские «составляют группу восточных славян». Единственными славянами из этих трех народов оказались только белорусы, но при этом выяснилось, что белорусы – это вовсе не «восточные славяне», а западные – ибо они генетически практически не отличаются от поляков. Так что миф о «родственной крови белорусов и русских» оказался полностью разрушен: белорусы оказались фактически идентичны полякам, белорусы генетически очень далеки от русских, но зато очень близки чехам и словакам.

А вот финны Финляндии оказались для русских куда генетически ближе, чем белорусы. Так, по Y-хромосоме генетическое расстояние между русскими и финнами Финляндии составляет всего 30 условных единиц (близкое родство). А генетическое расстояние между русским человеком и так называемыми финно-угорскими народностями (марийцами, вепсами, мордвой и пр.), проживающими на территории РФ, равно 2-3 единицам. Проще говоря, генетически они ИДЕНТИЧНЫ."

п.п.
В коментара си НЕ СЪМ СЕ СПРЯЛ НА ВЪПРОСА - Какво пише в ИЗВОРОВИЯ МАТЕРИАЛ ... за РОДСТВЕНОСТ И ЕДИНЕН ПРОИЗХОД ... на "скитите"-хуни, те и САРМАТИ, те и МАСА-ГЕТИ ... те и родствени на МАЛО-ГЕТИ(меланхлени) ... те и според Страбон и др. автори ... родствени на ТЕЗИ, КОИТО "ЕЛИНИСТИТЕ" - бяха приели да наричат със СЪБИРАТЕЛНИЯ ЕКЗОНИМ "ТРАКИ"!?

п.п.
А ако трубва да доразвия тезата(мисълта на Г. Ценов ?) ... "Д-р Генчо Ценов: българите са хуни, а хуните са скити ... ?" - то ХУНИТЕ СА САРМАТИТЕ(по-късни) наричани преди това МАСА-ГЕТИ ... преведено ГОЛЕМИ//ВЕЛИКИ-ГЕТИ ... а ГЕТ/ГАУТА/ДЖАТА - смислово(са от едно семантично гнездо) с ЕТНО-САМО-НАЗВАНИЕТО НИ БЪЛ"ГАРИН !! ... а то кореспондиращо с Тирас(епонима) още и с неправилното му предаване от ЕЛИНИЗИРАНИТЕ БАЛКАНЦИ "ГЪРЦИТЕ" ... като "турак-тирак или трак"?

- Та в заключение ПРЕСТАНЕТЕ С "АРГУМЕНТИТЕ" СИ "ад персонем" - поради липса на СМИСЛЕНИ ДРУГИ такива ... както сте написали:
russofil написа:

Ще дойде време и тракедониста Щапаров да приеме генетиката за обективна наука, но дотогава чрез етимологичните си гимнастики ще успява да влияе на исторически невежи като get, barin (на този и географията му куца), алхимичето leonleonovpom2, bojil който твърди че мразел руската пропаганда но е върл проводник заветите на Коминтерна и любител на тракедонистката Людмила Живкова


... И ЩЕ ЗАВЪРША перефразирайки началото на Вазовото!
Русофиле, всуе се морите!
Не се гаси туй, що не гасне!
Лучата, що я днес гасите,
тя на вулкан ще да порасне!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: russofil
Категория: Други
Прочетен: 48081
Постинги: 163
Коментари: 178
Гласове: 75
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930