Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2018 17:47 - Как Рибата на Исус бе подменена от Кръста на Христос
Автор: russofil Категория: История   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чрез религиозната символика, ще се опитам да обясня причината за огромната разлика между благосъстояните на народите в развития Запад и традиционния недоимък на народите изповядващи така нареченото "православно християнство". Народите на Запад се стремят да изградят и живеят в рай на Земята, а не да носят кръста и през целия си живот да страдат с надеждата, че след смъртта ще попаднат в райската градина на Господ, илюзорна химера изродения израз на която бе догматизирана под формата на "път към комунизъма" след окупацията и оплячкосването на Източна Европа от войските на СССР, и как илюзията за саможертвата и самоотричането на индивида в полза на оществото доведе българския народ до днешното състояние на социална вегетативна кома.

Символиката се променя през вековете, но в ранното християнство Рибата е бил символа чрез който е изразявана принадлежност към тази религия. Приказката казва, че за да се припознаят при среща всеки един от християните рисувал на земята по една дъга така, че да се изобрази риба.

Рибата е била използувана като символика и при други религиозни вярвания, но при християнството тя заема специално значение за да подчертае могъществото на пророка Исус, който нахранил хиляди хора с две риби. Основната причина за разпространението на ранното християнство е било това, че то възниква като противовес на неправдата и подтиква онеправданите, категория която по принцип се пада на огромната част във всички общество, да се опълчат срещу изедничеството и охолния живот на който се наслаждават за тяхна сметка превилигированите класи.

Християнството се появява като юдейска секта, която отказва да следва роболепието на своите равини към Римската империя и се възприема от най-бедната прослойка като пътеводител в борбата му за насъщния. Юдейската религиозна върхушка (като всяка върхушка) е тънела в неприлично охолие и за да се изгигат в религиозната йерархия равините са се надпреварвали да дават подкупи на римските управници, поведение срещу което бунтува последователите си Исус от Назарет, и точно поради тази причина той бива умъртвен. Исус не възкръсва след смъртта си, това "чудо" се появава в религиозната литература много по-късно, но ще пропусна историческите подробности за да не се отклонявам от темата.

В продължения на столетия след смъртта на Исус символиката на християнството е било Рибата, обединителен израз за преследване на семейно благоденствие и като такова ранното християнство е обединявало най-бедните слоеве от населението, и често е изразявано като отрицание охолния и често развратен  живот на религиозната върхушка и управляващата римска администрация, която пък е отвръщала с жестоки преследвания и избиване на юдейската секта на пророка от Назарет, която в последствие ще се превърне в самостоятелна религия, християнството.

Рибата продължава да бъде символ на християнството през всичките тези години на жестоки гонения, докато на трона в Константинопол застава Константин. Той не римският император, който първи прекратява гоненията на християните, това се случва още преди той да застане на трона, но Константин е този който решава да използува християнството като военно острие на Римската империя и едва тогава Кръста започва да заменя Рибата. Веднъж легитимирани от римската администрация Кръстоносците се прославят като ударните части на римската армия при плячкосването на други племена и народи.

От Мала Азия до Британия, по всички краища на империята християнски войски се прославят със своята жестокост при грабителските набези на робовладелската Римска империя, като християнската върхушка е прибирала полагаемата част от военната плячка. Не случайно първите църкви които възникват на територията на Римската империя са изградени от роби и със средства придобити чрез варварското оплячкосването на други народи. Благодарение гъвкавостта на църковната върхушка, след коронацията на император Константин символиката на Рибата бива заменена с войнстващия Кръстоносец, което превръща християнството в придатък на кръвожадната Римска империя. От преследвана религия християнството от своя страназапочва жестоко да преследва останалите религии в империята и с времето окончателно ги унищожава, с особена жестокост са били преследвани така наречените еретици, като Арийското християнство и Богомилите, т.е. всеки израз на християнството, който не следва новосъздадените притчи на църковните водачи превърнати вече в неразделна част от Империята.

Така нареченият "Нов завет" е сбирка от подбрани материали сътворени векове след смъртта на Исус, като авторите са представяли писанията си като рожба на някои от апостолите. Точно тези религиозни фалшификати в последствие са били внимателно подбирани, филтрирани и пропагандирани сред населението като "Божи заповеди и сказания" за да угодят на хрумвания и щения на църковната върхушка обслужваща този или следващия император, цар, олигархичен батюшка и т.н. светски государ, чрез обслужването на които висшия църковнен клир си осигурява охолен живот, т.е. Ролекси, Линкълни, BMW-та, яхти, обгрижвани от телесата на млади мирянки, и безброй други земни благинки за богопомазаните черноризи кръстоносци, придобити чрез заменки на подопечните им и апетитни църковни имоти. Не беше ли точно това причината поради която се разгневи и бе разпнат Исус от Назарет?

Поради симбиозата на християнството с имперската администрация в църковната литература започват да се появяват фалшиви басни като тази за "Ако ти ударят едната буза, подложи и другата", коят драстично противоречи на учението на пророка Исус от Назарет, разпнат точна поради причината, че се разбунтувал срещу корупцията в храмовете вместо да "подложи и другата буза" на равините обслужващи римските окупатори по земите на Юдея. От религия на онеправданите народни маси по времето на император Константин, който като професионален войник до края на живота си се е молил на много богове, християнството се превръща от религия на бедните и онеправданите в религия подчинена на правляващата светска върхушка и като такава се разпространява из всички краища на Империята.

През 9-ти век тази царю-угодна Кръстоносна догма насилствено се насажда на дунавските българи при владичеството на Борис... и в рамките на Българската империя на свой ред се организират жестоки гонения срещу всеки християнин дръзнал да напомни за истинската същност на учението на Исус от Назарет, т.е. благоденствието на широките слоеве в обществото а не само на върхушката, т.е. Рибата на Исус бива заменена с Кръста на Христос.

Най-голямата по територия политическа формация днес е Руската империя, която използувайки православните кръстоносци оплячкоса земите на редица други народи, окупира земите и подложи на геноцид волжките българи в Европа, завладя десетки народи в Азия, заграби Аляска и подложи на геноцид местното население, като през 19 век православния батюшка реши да продаде ограбените индиански територии, за което сидетелстват православните църкви останали там. По тази тема може да се пише много, не искам да пропусна факта, че след окупацията на България българската православна църква бе превърната в инструмент на СССР като църковната управа беше подменена с ДС агентура, статуквото се е запазило до днес като синодалните попове от БПЦ не само че не обслужват интересите на българския народ, те обслужват грабителските интереси на Руската империя, която ги "богопомаза" след 1944 г.

Промени в обществото към по-добро не се постигат чрез индивидуална саможертва, промените стават чрез обмислена политическа платформа, която да привлече интереса и финансовата помоща от много българи и едва тогава да се престъпи към задружни и систематични действия, тактика която е била усвоена от Васил Левски и той многократно е критикувал пропитата с наивна емоция хайтутска саможертва, която е определял за самоунищожителна за българския народ.

Докато при православното християнство Кръста (т.е. страданието в служба на башицата) напълно е изместило символиката на ранното християнство, то сред населението в развития Запад Рибата се е запазила като символ и продължава да сплотява хората около основната човека ценност на човешкия род, благоденствието на семейството и то стой най-високо в ценностната система на развитите общества.

Православните кръстоносци продължават смирено да защитава интересите на управляващата политическа и религиозна върхушка, и убеждават миряните, че чрез покорство и мизерия ще попаднат в не-Земния рай, като по този начин обричат българското общество на политическа импотентност, а в резултат невъзможността на българите да се справят с беззаконието и грабежите на мутро-комунистическите политико-бизнесменски банди в страната от недрата на народа периодично излъчва самжертвени страдалци, които чрез самозапалване, самонараняване или дългосрочно гладуване срещу този или онзи корумпиран държавник си въобразяват, че по този начин ще омилостивят душманите и народа ще ги споменува с "умря сиромах за правда, за правда и за свобода".

Блажени са вярващите, Господи!Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: russofil
Категория: Други
Прочетен: 55742
Постинги: 168
Коментари: 233
Гласове: 83
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031