Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2018 00:48 - За българската азбука и просвета
Автор: russofil Категория: История   
Прочетен: 164 Коментари: 0 Гласове:
2и как се получи така, че делото дело на българския народ, държава и църква през средновековието за просвещението на Източна Европа, и за създаването на азбуката на която пишем днес станаха "славянски"?

Когато говорим за "азбука" използувана в средновековна България става дума за два различни по вид набор от буквени знаци. Единият е глаголицата на Кирил и Методий, изхвърлен от употреба в България преди около 1,000 години, а другия набор от буквени знаци е българската азбука, създадена в Преславската школа (най-ранния надпис с българските букви е открит в старата българска столица Преслав и е датиран 931 г.), който постепенно и окончателно измества глаголитичното писмо, и който стотици милиони хора по света днес използуват.

Авторите на глаголицата, ромеите Кирил и Методий изпълняват няколко важни мисии за Източната римска империя, които НИКОГА не са били свързани с България. Всички твърдения, че тези двамата имали българска майка, че били работили по указ на цар Борис/Михаил, че Кирил имал интимна връзка с дъщеря на Михаил-Борис, че били покръствали Михаил-Борис, че били създали "кирилицата" са лъжи и измислици, които се пробутват на българите едва след като пан-славизма става основното оръжие на завоевателната политика на Руската империя и сега ще се опитам да ви покажа защо.

Първо, Константин-Кирил и Методий (обявени за светци от римо-католическата църква за това, че са пренесли кокалите на един папа от Крим в Рим) остават непознати за българския народ цели 1,000 г. след смъртта им и като доказателство за това говори факта, че никога през този дълъг период от време не е създавана икона или изографисван техния лик в българска църква преди 18 век.

Второ, посветените в тайнствата в православната религия знаят за важната роля на определена църква да притежава частица от тленните останки на светец и в историята са останали свидетелства за дипломатически щения на български царе към римокатолическата църква за предоставяне на такива, но никога през цели 1,000 години такива не са поисквани костица от останките на Кирил или Методий, вероятно се досещате защо... ще ви подскажа, защото нито Кири, нито Методий до преди 200 години са били напълно непознати за българския народ.

Трето, мисията на Кирил и Методий в Моравия (част от бивша Чехословакия) е опит на Константинопол да се противопостави на Рим за контрол върху славянското население в Централна Европа завършва с пълен провал, малкият брат Константин става монах в Рим, приема монашеското име Кирил и скоро след това умира, а Методий и учениците им са подложени на жестоки преследвания, избвани и продавани в робство.

По време и след провала на Моравската мисия на Кирил и Методий българският цар Михаил (Борис) е подържал много-по близки отношения с католическия свят, отколкото с вечните ни врагове, източните ромеи на православен Константинопол.

Цар Михаил (Борис) не е имал никакво намерения да "православя" българите, въпреки заплахите на Константинопол, напротив той се уговаря с Папата да приеме християнството от Рим  и първи Рим изпраща християнските мисионери в България да закърми българския народ с любов към Отца и Сина, и Светого Духа, резултата от просветителска дейност на първите католически свещеници по българските земи се е запазил и до днес в доста райони на България.

За да ограничи влиянието на Рим върху България константинополските велможи измислят хитър план. Константиноплоският император заповядва да се закупят няколко ученика на Кирил и Методий от робство и ги подарява на цар Михаил (Борис), като тези роби са били набутани като торба с картофи в лодка и са закарани в българския пограничен град Белград като дар за българския цар.

Подмолната цел на православен Константинопол спрямо България е постигната, учениците на Кирил и Методий изиграват ролята на Троянски кон в Българската държава и помагат на ИРИ да спечели битката на православието с католицизма по нашите земи. Те разпространяват не само глаголицата, но налагат използуването езика на моравските славяни в българската държавна администрация, като в последствие иранския език на нашите деди бива подменен със славянски, но въпреки изминалото хилядолетие в днешния български език се се съхранили стотици думи с ирански корени и са документирани провалите на българските културни дейци през средновековието да налагат на българите формите на непонятния за дедите ни славянски език.

Подмяната на езика в една държава/империя не е нещо необичайно и причините са много. Ще посоча за пример Източната Римска Империя където до 6-ти век се използува латински език и едва след това се заменя с гръцки език, език който чак до 18-ти век не е бил понятен в много райони на новосъздадената държава Гърция, гръцки език не се е говорил дори на егейските острови, за което свидетелкстват европейски изследователи от преди 200 години.

Да продължим, Климент Охридски е изпратен от българския цар да работи в югозападна България с център Охрид и безпорно извършва широка просветна дейност сред българите в област Македония, но въпреки опитите на някои шмекери да го представят като "автор на буквите" той няма никакъв принос за създаването на българските букви, дори напротив. Климент Охридски упорито се е противопоставял на разпространението на българските букви и до края на живота си е използувал глаголитичните символи съставени от неговите ромейски учители.

Държавата хвърля огромни средства за ограмотяване населението в рамките на Българската империя, населявана не само от българи, но и от редица други етнически малцинства, като сърбите, които биват огряни за първи път от слънцето на просветата в български църкви.

Български монаси и свещеници провеждат мощна просветителска дейност не само в България, а и сред населението в централна, южна и източна Европа резултатите от която се виждат днес, въпреки вековната пропагандна дейност от пан-славистите за подмяна българския произход на всяко свято дело в Европа с фалшификата "славянско".

Старобългарския език, който продължава да се използува в руските църкви тенденционно беше наречен "църковно-славянски". Създадената в Преславската школа българска азбука беше тенденционно наречена "кирилица", въпреки че тези буквени знаци нямат нищо общо с Константин-Кирил Философ.

За да прикрие дейността на българските монаси за духовното и културно развитие на Балканите и Източна Европа, включително Русия, дейността им умишлено беше подменена с "Кирил и Методий", анти-българска кампания в която са включени редица руските агенти от български произход, рубладжиите, които са по-стар еквивалента на днешните руски тролчета, които разпространяват фалшивикати по социалните мрежи.

Едва в началото на 20-ти век рубладжиите изведнъж започват да тръбят сред българското население за някакво си дело на някакви си светци, "Кирил и Методий" за които българите не бяха и чували! Рубладжийските тролчета от онова време решават, че българите трябва да са благодарни за своето просвещение не на своя български цар, не на своите български монаси, не на своите български деди, а на някакви си ромеи за някаква ромейска мисия в далечна Моравия, за която днешното славянско население там дори няма и представа!?

Населението в крепостна Русия също никога не е било чувало за ромеите Кирил и Методий, не бяха чували за тях работниците и крестяните в совецка Русия, които до скоро смятаха, че Ленин е създал азбуката на която са писали великите си творби Пушкин и други руски интелектуалци, защо днес в Русия продължават да укриват факта, че разпространението на християнството измежду руснаците (за които генетично е доказано че не са славяни, а са фино-угри)  се дължи до голяма степен на неуморния вековен труд на български мисионери там, защо укриват факта, че в в руските църкви ползуват свещените книги писани на старо-български език, и защо руските управници отказват да признаят факта, че буквите на които пишат руснаците са създадени в Преславската школа на Българската държава когато държавата Русия все още не е съществувала?

Обяснението за това днешна Русия да отрича българския принос за създаване на азбуката и духовното, и културно развитие на народа и е, че някой мегаломански идиот още през средновековието е подлъгал монголоизираните руски крепостници, че Русия е Третия Рим, т.е. наследник на изчезналата Западна и Източна Римска Империя. Поради тази заблуда руските богатири днес всячески се опитват да заличат България като основоположник на Европейската Цивилизация и да подменят просветната роля на българите за култивирането на дивите фино-угрийски племена, познати днес като руснаци, като пробутват провалената мисия на ромеите Кирил и Методий в далечна Моравия.

Българино, не се кланяй на фалшификати които пан-славизъм на войнстваща Русия ти пробутва. Ако празнуваш българските букви то знай, че ромеите Кирил и Методий нямат никакъв принос за тяхното създаване, нямат принос нито за духовното нито за културно просвещение на българския народ.

Българино, почитай и прославяй делото на своите деди и ако ще празнуваш за азбуката, то благодари на Преславската просветна школа като на 24 май не забравяй също и упоменеш и Охридската архиепископия, като анатемосаш синодалните агенти в БПЦ, които по заповед на водещите ги офицери от руските разузнавателни служби само преди няколко дни най-позорно се отказаха от нея в полза на сърбо-македонистите в БЮРМ.Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: russofil
Категория: Други
Прочетен: 55748
Постинги: 168
Коментари: 233
Гласове: 83
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031